Staronizozemsko slikarstvo

Staronizozemsko slikarstvo - Tine Germ | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tine Germ
DIMENZIJA
8,74 MB
IME DATOTEKE
Staronizozemsko slikarstvo.pdf
ISBN
7701151838534

OPIS

Knjiga obravnava staronizozemsko slikarstvo, ki pomeni prelomnico v evropskem razumevanju slikarske umetnosti in ustvarja temelje za razvoj novoveške umetnosti. Gre za slikarsko produkcijo, ki se je v drugi četrtini 15. stoletja razvila na Flamskem in Brabantskem oz. na ozemlju takratnega Burgundskega vojvodstva. Kronološko gledano gre za obdobje, ki se začne z delovanjem Jana van Eycka in se izpoje v zgodnjem 16. stoletju z Gerardom Davidom in Hieronymusom Boschem. Obravnava snovi je izpeljana skladno z načeli umetnostnozgodovinske metodologije in zajema tako ikonografsko kot formalno analizo temeljnih umetnostnih spomenikov. V prvem delu so tematsko obravnavani geneza staronizozemskega slikarstva, ikonografska področja in vodilni motivi, tehnični vidiki, nove idejni koncepti, kakor tudi oblikovanje spremenjenega odnosa do slikarstva in slikarjev. Drugi del je posvečen vodilnim slikarjem in analizi temeljnih slikarskih spomenikov.

- 2017: 2: 2,00 2,00 (186 str.) 2,00 15: 277618432: Studia Valvasoriana : zbornik spremnih študij ob prvem integralnem prevodu Die Ehre Deß Hertzogthums Crain v slovenski jezik. - 2014: 6: 0,35 6,00 (1045 str.) ... Staronizozemsko slikarstvo : od Jana van Eycka do Hieronymusa Boscha / Tine Germ.

- Ljubljana : Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2013. - 186 str.

POVEZANE KNJIGE