Revolucija ene slamice

Revolucija ene slamice - Masanobu Fukuoka | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Masanobu Fukuoka
DIMENZIJA
8,48 MB
IME DATOTEKE
Revolucija ene slamice.pdf
ISBN
3683061984915

OPIS

Potpuna promjena iz jednog sustava u drugi; Izmjena trenutnog sustava; Revolucije su se pojavljivale kroz našu povijest i bile su različitih načina, trajanja i ideologija. Revolucija ene slamice ima globok, če ne kar trajni in večni pomen, saj je prežeta s »filozofijo niča« in nič manj kot zenovskim pristopom do kmetovanja, prehrane in življenja nasploh. Knjiga ŽIVETI NARAVO prinaša pet intervjujev, nastalih za japonsko državno televizijo.

Odpri galerijo Brane Maselj,Panorama »Če vprašam, ali je borovec po naravi pokončen ali skriv­ljen, se bojim, da bo imel malokdo ... Revolucija ene slamice (1975), nedvomno Fukuokovo najvplivnejše delo, je zeleni manifest o kmetovanju, prehranjevanju in mejah človekovega spoznanja, hkrati pa razkriva spomine moža, čigar duhovno prepričanje je bilo temelj vsakega vidika njegovega svežega, a vendar prastarega načina kmetovanja.Močna in ganljiva kritika odtujevanja človeka od narave in z njim povezane ... Revolucija ene slamice (1975), nedvomno Fukuokovo najvplivnejše delo, je zeleni manifest o kmetovanju, prehranjevanju in mejah človekovega spoznanja, hkrati pa razkriva spomine moža, čigar duhovno prepričanje je bilo temelj vsakega vidika njegovega svežega, a vendar prastarega načina kmetovanja. Močna in ganljiva kritika odtujevanja ... Svoja (praktična) spoznanja, ki jih je z japonskim načinom razmišljanja nadgradil v nekakšno zenkmetijstvo, je objavil v več delih, najbolj znana pa je Revolucija ene slamice, ki mu je prinesla svetovno slavo, zaradi katere je potem veliko potoval po svetu in predaval o svojih dognanjih.

POVEZANE KNJIGE