Postdemokracija

Postdemokracija - Colin Crouch | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Colin Crouch
DIMENZIJA
12,64 MB
IME DATOTEKE
Postdemokracija.pdf
ISBN
7419695227016

OPIS

Britanski politolog Colin Crouch je koncept »postdemokracije« razvil ob koncu 90-ih let 20. stoletja. Za razliko od drugih avtorjev, ki poskušajo aktualno »krizo demokracije« obravnavati v širšem zgodovinskem kontekstu, se Crouch osredotoča predvsem na krizo participacije, reprezentacije in posledično legitimnosti, s katerimi se zahodne predstavniške demokracije soočajo vse od vzpona neoliberalnega projekta v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Vrednost Crouchovega dela ni zgolj v tem, da natančno analizira zaskrbljujoče trende »monopolizacije politike« oziroma demokratičnega deficita na zahodu, ampak tudi v tem, da izpostavlja nove možnosti ohranjanja »vitalnosti demokracije« v 21. stoletju. Torej v tem, da nas spomni, da demokracija ni neki predoločeni institucionalni aranžma, pač pa naporen proces kontinuiranega izumljanja novih političnih praks, ki omogočajo naslavljanje novih političnih problemov in iskanje novih političnih rešitev.

Find items in libraries near you ... Britanski politolog Colin Crouch je koncept »postdemokracije« razvil ob koncu 90-ih let 20. stoletja.

Zbirka njegovih prejšnjih spisov in seminarjev je v izvirniku pod imenom Post-Democracy izšla že leta 2003, deset let pozneje pa smo tudi v slovenskem jeziku dobili prevod dela, pospremljenega s ... Postdemokracija Zakaj je čas, da se gospodarstvo umakne iz politike, in zakaj je to najboljši način, da se znebimo lobijev, pa tudi vseh tistih, ki ljudstvo spreminjajo v velikega poraženca zgodovine »Primerna« lokacija za javno kuhinjo v Celju, potem, ko »elitna« soseska ni prenesla pogleda nanjo. Tudi iz te lokacije bodo sedaj javno ... Založnik o knjigi.

POVEZANE KNJIGE