Neobstoječi vitez

Neobstoječi vitez - Italo Calvino | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Italo Calvino
DIMENZIJA
11,28 MB
IME DATOTEKE
Neobstoječi vitez.pdf
ISBN
9302128654339

OPIS

Agilulfo, paladin Karla Velikega, je častivreden in plemenit vitez, osebnost trdne volje in visokih idealov, brezkompromisen in dosleden; njegova edina napaka je – da ne obstaja. V zloščenem, snežno belem viteškem oklepu je praznina, ničesar ni razen vestnega izpolnjevanja protokolarnih dolžnosti. Njegov sluga Gurdulù po drugi strani obstaja, a je brez zavesti o tem, njegova identiteta je zraščena z vsem, kar vidi, občuti in doživi zunaj sebe. Potem so tu še mladi Rambaldo, ki se dokazuje z dejanji, Torismondo, ki sledi višjim etičnim načelom, in seveda lepa Bradamente, ki v izkušnjo vojne pripelje še drugo veliko temo življenja in literature, ljubezen. Zgodba, ki skozi mrežo medbesedilnega citiranja in z neposnemljivo duhovitostjo relativizira različne načine bivanja v svetu, je postavljena v umišljen srednji vek, a ni zato nič manj blizu stvarnosti sodobnega človeka.

Bili so poklicni vojaki, katerih veščine so se izkazale predvsem v vojnah med Normani in Arabci. Italo Calvino: Neobstoječi vitez (prevod: Vera Troha, Beletrina) Italo Calvino: Neobstoječi vitez Prevod Vera Troha, Belterina, Ljubljana 2014, 125 str., 24 € + + + + V današnji oddaji se bomo najprej sprehodili po pesniškem Vrtu Mete Kušar, nadaljevali z romanoma Itala Calvina Neobstoječi vitez in Michala Viewegha Mafija v Pragi […] Vera Troha is the author of Futurizem (0.0 avg rating, 0 ratings, 0 reviews), Dramatikon 4 (0.0 avg rating, 0 ratings, 0 reviews, published 2004), Me and... Stil-Vitez. Sviđa mi se: 32.288 · 71 govori o ovome · 146 ljudi bilo je ovdje.

V zloščenem, snežno belem viteškem oklepu je praznina, ničesar ni razen vestnega izpolnjevanja protokolarnih dolžnosti. ... Neobstoječi vitez je del trilogije Naši predniki, ki je nastala v petdesetih letih prejšnjega stoletja, v njej pa je Calvino zapustil neorealistično smer in se predal fantazijski alegoriji.

POVEZANE KNJIGE