Marija Pomagaj

Marija Pomagaj - Jože Dežman | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Dežman
DIMENZIJA
10,61 MB
IME DATOTEKE
Marija Pomagaj.pdf
ISBN
5605823548979

OPIS

Slikar podobe Marije Pomagaj, Leopold Layer, je na Brezjah leta 1814 slikal v zahvalo za rešitev iz napoleonskih ječ. Po prvih milostnih ozdravitvah leta 1863 so množice romarjev povzdignile Marijo na Brezjah v najbolj češčeno slovensko Marijo.Marija z Brezij je slovenska Marija, ki združuje Slovence doma in po svetu, Brezje pa naše narodno svetišče in največje duhovno središče Slovenije.Knjigo so napisali odlični strokovnjaki, v njej je več kot 370 izbranih fotografij, listin, prilog. Je imenitnapripoved o češčenju Marije Pomagaj in zorenju slovenskega naroda, o zgodovinskem razvoju češčenja s pričevanji slovenskih škofov, o velikih slovenskih krščanskih shodih, milostnih ozdravitvah, romarski kulturi in umetnostnih zakladih Brezij.Soavtorji:dr. Robert Bahčičmag. Franci Petričdr. Milan Sagadinmag. Marjana Žibertmag. Blaž Otrindr. Leopold Grčardr. Branislav ŠmitekPetra UlamecPetra Grimani

Muzej jaslic. Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje 72 4243 Brezje.

Franc Kimovec) Marija, skoz življenje (Ignacij Hladnik) Marija stvarjenja najlepši si cvet (Lojze Mav) Marija, ti pomagaj nam (harm. Franc Kimovec) Marija Pomagaj.

POVEZANE KNJIGE