Madame Butterfly

Madame Butterfly - Helena Kraljič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Kraljič
DIMENZIJA
3,9 MB
IME DATOTEKE
Madame Butterfly.pdf
ISBN
8689745524930

OPIS

Več kot le zgodba o strti ljubezniPred nami je tragična ljubezenska zgodba, ki se razvije med ameriškim častnikom Pinkertonom in lepo japonsko gejšo Čočo San. Zgodba, ki že sama po sebi zastavlja več vprašanj: Kako to, da je japonsko dekle tako zelo očarano nad tujcem? Kaj pomeni, da bi lahko z njim postala spoštovana in cenjena dama? Zakaj jo Goro poimenuje madáme Butterfly? – Kaj se lahko razvije iz naključnega srečanja med ljudmi? Kakšne zgodbe – v temnih barvah – piše življenje?Pinkerton v šali navrže, da bi lahko bila Čočo San njegova spremljevalka za vedno. Je to le nepremišljen kompliment ali kaj bolj usodnega? Gospod ne more biti ravno vzor zvestobe, če ameriškemu konzulu brez dlake na jeziku pove: »V vsakem pristanišču imam dekle, ki jo ljubim.« Je pa zato svojemu možu povsem predana Čočo San – tako zelo, da se odreče celo svoji veri in je kot izdajalka tarča zgražanja. Nesrečna gejša je tudi zgled vdanosti, saj svojega soproga čaka tri leta – in ko se njen ljubljeni Benjamin vrne, se vrne kot mož druge. A ne čaka ga le Čočo San, čaka ga tudi modrooki in svetlolasi deček. Ni ameriški častnik lahkomiseln, brezsrčen, da lahko tako kruto prevara svojo soprogo in njunega sina? Mu torej verjamemo, ko reče: »Moja ljubka Butterfly. Mi boš lahko kdaj oprostila?« Ljubka Butterfly? Je Čočo San tudi na koncu zanj še vedno le nekakšna plišasta igračka? Ni zato njena groza povsem razumljiva? Toda ali je pot v smrt res edina pot, ki nas odpelje od neizpolnjenih obljub, zmot in prevar?Zgodba o strti ljubezni in samomoru pa ni edina plast slikanice, ki bralcu zastavlja vprašanja in od njega pričakuje odgovore in opredelitve. Zanimive ilustracije mu odstirajo drugačen svet, zato se sprašuje, ugotavlja … Glej, stene v japonski hišici so drugačne kot pri nas doma … Kako je japonska gejša oblečena in kaj je na mizi pred njo in njenim svetlolasim, modrookim častnikom? »Bralec slikanice«, ki ima oko izostreno za podrobnosti, bo opazil še vrsto drugih zanimivosti: cvetje na drevju, nenavadni sončnik, pisavo na papirju pred Gorom, metulje, ki letajo okoli mlade in lepe gejše, lampijone nad obema osrednjima osebama slikanice, barvo poročne obleke … Pri pogovoru s slikanico bo šel še dlje: Kaj pomeni senca, ki se na koncu riše ob Čočo San? Napoved njenega neizbežnega, žalostnega konca?Pred nami je torej slikanica, ki s premišljeno povezavo besede in slike upodablja drugačen svet v drugem času; zato zahteva poglobljeno branje in – še posebej, če jo beremo skupaj z mladim bralcem – tudi temeljit pogovor o prebranem.dr. Igor Saksida

Anthony Minghella 's Olivier Award-winning production has returned to the London Coliseum for its limited 2020 run. Madam Butterfly is one of the most frequently staged operas of our generation and never ceases to amaze opera fans, which is why tickets are bound to be in high demand for this critically ... Madame Butterfly Too, Women's Fashion, Contemporary, Unique Clothes, Diversified Fashions and Accessories Madame Butterfly, Savannah: See 50 unbiased reviews of Madame Butterfly, rated 5 of 5 on Tripadvisor and ranked #109 of 817 restaurants in Savannah. Poročnik ameriške vojske Benjamin Pinkerton se po japonskem običaju poroči z gejšo Čo-čo-san (Madame Butterfly).

Foto: Teatro Verdi Trieste Puccini se je med skladanjem opere lotil preučevanja izvirne japonske glasbe s pomočjo najrazličnejših zvočnih posnetkov, literature o japonskih običajih, arhitekturi in verskih obredih, srečeval se je z ljudmi z Japonske. Affordable Madam Butterfly London opera tickets on sale now for the 2019/20 ENO Season!. Anthony Minghella 's Olivier Award-winning production has returned to the London Coliseum for its limited 2020 run.

POVEZANE KNJIGE