Lost in translation

Lost in translation - Eva Hoffman | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Hoffman
DIMENZIJA
11,92 MB
IME DATOTEKE
Lost in translation.pdf
ISBN
4873171382596

OPIS

“Ljubim le, Eva,” reče z mehkim in grozno napetim glasom, in jaz slišim nenavaden, neoseben izraz. Kar on želi, je eterična, posvečena ljubezen; srečanje duhov. Ganjena sem ob njegovom prizadevanju, vendar pogrešam vitalnost in lahkotnost neprisiljenega prijateljstva. Govoriva in govoriva, da bi zapolnila tiste neopazne, strahotne praznine med nama. Pojasnjujeva se kot besedilo. Učiva se brati drug drugega, kot se ljudje učijo dešifrirati hieroglife. Toda nikoli se ne srečava v tistem preblisku spoznanja, intuitivnem kliku, ki pride iz poznavanja igre in videza, ki ju kažeta najini osebnosti…Eva Hoffman se je rodila 1. julija 1945 v Krakovu, dva meseca po koncu druge svetovne vojne. Njena starša Maria in Borys Wydrow (Wydra) sta vojno preživela tako, da sta se skrivala v zemljankah in po skednjih v Ukrajini. Eva Hoffman je pri trinajstih letih brez vsakršnega znanja angleščine emigrirala v Vancouver. Njeno vključevanje in prilagajanje v Novem svetu je bilo težavno, občutek tujosti se je še stopnjeval zaradi šibkega znanja jezika in poznavanja kulturnih običajev. Jezik, zavest, kultura, družbeno okolje s svojimi običaji, civilizacija – so bili zanjo en sam skupek tujosti. Kot mladostnica (pri devetnajstih) se je preselila v Združene države, v Teksas, kjer je dobila štipendijo na univerzi Rice in leta 1968 diplomirala iz književnosti, leta 1968 je končala pianistični študij na glasbeni šoli v Yaleu, leta 1974 pa je doktorirala na Harvardu.Izgubljeno v prevodu je v Združenih državah doživela dvojni uspeh: hvalil jo je Czeslaw Milosz, Američani so jo sprejeli kot zgodbo o tem, kako je mogoče postati uspešen Američan, emigranti pa – kako se distancirati od rodne dežele.Knjiga, ki je nastala iz večkulturne in večjezične zavesti in domišljije, tako prehaja v druge kulture in jezike.

With Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris. A faded movie star and a neglected young woman form an unlikely bond after crossing paths in Tokyo. Lost in Translation is a 2003 romantic comedy-drama film written and directed by Sofia Coppola.

A faded movie star and a neglected young woman form an unlikely bond after crossing paths in Tokyo. Lost in Translation is a 2003 romantic comedy-drama film written and directed by Sofia Coppola. Bill Murray stars as Bob Harris, a fading American movie star who is having a midlife crisis when he travels to Tokyo to promote Suntory whisky.

POVEZANE KNJIGE