Cesar je vojsko odposlal

Cesar je vojsko odposlal - Janko Ferk | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko Ferk
DIMENZIJA
10,2 MB
IME DATOTEKE
Cesar je vojsko odposlal.pdf
ISBN
3260867889051

OPIS

Ob stoletnici atentata v Sarajevu je uveljavljeni avtor in poznavalec Habsburžanov Janko Ferk napisal zgodovinski roman o prestolonasledniku Francu Ferdinandu in njegovem morilcu Gavrilu Principu.Zgodovinski lok pripovedi popelje pisatelj od bitke na Kosovem polju leta 1389 do izvedbe atentata in smrti Gavrila Principa leta 1918. Zgodovinsko členjeni roman napeto opisuje življenjski poti atentatorja in prestolonaslednika, vse do njunega tragičnega srečanja 28. junija 1914.Avtor je imel vpogled v originalne zgodovinske vire. Vpletel jih je v besedilo in roman obogatil z izjemno avtentičnostjo.Usode Franca Ferdinanda niso zapečatili zgolj na vse pripravljeni atentatorji, temveč tudi nesposobni avstro-ogrski uradniki, ki so prestolonasledniku vlivali zmotni občutek varnosti v času, ko se je Balkan obračal proti dinastiji. Francu Ferdinandu in njegovi morganatični soprogi Zofiji so pripravili sprejem, ki je Avstro-Ogrsko popeljal v prvo svetovno vojno in posledično do njenega konca.

Novo delo koroškega pravnika in jezikoslovca Janka Ferka je označ... Cesar je vojsko odposlal : roman o Sarajevu: Prva svetovna vojna. Zadnja leta je povsod okrog nas, saj se obeležuje sto let od njenega začetka.

decembra obhajala svojo 75-letnico, neumorni zborovodja, skladatelj in dolgoletni ravnatelj slovenske Glasbene šole Roman Verdel pa 55 ... Kdo je napravil Vidku srajčico, (Čarobne pravljice). Ljubljana: Rtv Slovenija, Založba kaset in plošč, 2006, p 1984.

POVEZANE KNJIGE