Če delaš omleto

Če delaš omleto - Lado Kralj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lado Kralj
DIMENZIJA
10,76 MB
IME DATOTEKE
Če delaš omleto.pdf
ISBN
6610788606690

OPIS

Sredi živahne meščanske stvarnosti dvajsetih let minulega stoletja se vse odločneje uveljavlja ideja o komunistični revoluciji. Skozi oči pisateljice Helene Murkovič, razgledane in ozaveščene mlade ženske, se razpira intelektualni in umetniški vrvež prestolnice, h kateremu svoje prispevajo tudi znani obrazi: od Srečka Kosovela in Cirila Debevca do Vladimira Bartola in Ferda Kozaka; na drugi strani pa se že nakazujejo ideološke razpoke, ki begajo tudi mlado avtorico. Da bi razrešila dilemo, ali naj vstopi v komunistično partijo, se Helena leta 1934 poda na študijsko potovanje v Rusijo, kjer se naposled izreče za komunistično idejo in Stalina. Po zgodovinskem sporu Tito – Stalin pa ima prav ta odločitev zanjo tragične posledice. Kljub vojnim zaslugam je razglašena za oporečnico, njen pisateljski talent pa je pahnjen v pozabo. Kot bi v njeni vlogi disidentke odzvanjala misel Virginie Woolf o Shakespearovi pozabljeni sestri; ples zgodovine se izteče v izobčenost in bolestno osamljenost.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Kralj, Lado (avtor) Vir.

Read reviews from world's largest community for readers. Domov > Vse knjige > Leposlovje > Zgodovinski roman > Če delaš omleto Če delaš omleto Lado Kralj. 24,00 ... S tem roman Če delaš omleto ob trdni in prepričljivi umeščenosti v neki čas govori tudi o naravi fanatizma, trdnega prepričanja, ki ga ne presije nobena oportuna ali konvertitska misel.

POVEZANE KNJIGE