B52

B52 - Dušan Čater | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Čater
DIMENZIJA
11,3 MB
IME DATOTEKE
B52.pdf
ISBN
6697985003854

OPIS

Nov roman Dušana Čatra se ukvarja s človekom in z njegovo usodno resnično minljivostjo. Protagonist doživlja krizo srednjih let, ki se začne s selitvijo odrasle hčere v tujino. Postavljena pred dejstvo, da je njuno starševstvo minilo, se tako protagonist in njegova življenjska sopotnica soočita s partnerstvom. Časa zase imata zdaj na pretek, a se prav s to svobodo ne znajdeta najbolje; prazen prostor, ki je nastal, par pravzaprav ne zna zapolniti ne s partnerstvom, ne z bližino, kaj šele z obujanjem nekdanje medsebojne ljubezni. Prelom romana se zgodi, ko partnerica v posteljo pripelje ljubimca in se protagonist odseli. V miru, odmaknjenosti pa tudi malce razvratniške svobode tako išče svoje mesto v svetu, ki pa ga skozi roman plast za plastjo vodi k ljubezni. Roman bi tako lahko označili kot alegorijo sodobnega časa, v katerem vsi želimo biti karseda svobodni individuumi brez obveznosti, kompromisov in odrekanj ki jih prinašajo partnerski odnosi, a vendarle prav to iščemo. V tem smislu tudi protagonist svoje iskanje zaključi nekje blizu doma.

The bomber is capable of carrying up to 70,000 pounds (32,000 kg) of weapons, and has a typical combat range of more than 8,800 ... B52 je družbeni roman, ki ga je napisal slovenski pisatelj Dušan Čater.V romanu je obravnavana tematika krize srednjih let in partnerskih odnosov, kljub takšni tematiki pa je zgodba napisana razumljivo in enostavno ter na trenutke precej satirično. The B-52s (styled as The B-52's prior to 2008) is an American new wave band formed in Athens, Georgia, in 1976.The original line-up consisted of Fred Schneider (vocals, percussion), Kate Pierson (vocals, keyboards, synth bass), Cindy Wilson (vocals, percussion), Ricky Wilson (guitar), and Keith Strickland (drums, guitar, keyboards). Ricky Wilson died from AIDS-related illness in 1985, and ... Between 1952 and 1962, Boeing built 744 B-52s in a total of eight versions, designated A through H.

Montreal's All New Urban designed fitness center..B52 Fit! The B-52 Stratofortress was America's first long-range, swept-wing heavy bomber. It has been flying for more than 60 years, and today's fleet is expected to remain airworthy beyond 2040. Recenzija Bukla.

POVEZANE KNJIGE