Zmagoslavje razuma

Zmagoslavje razuma - Rodney Stark | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rodney Stark
DIMENZIJA
3,72 MB
IME DATOTEKE
Zmagoslavje razuma.pdf
ISBN
9910347344216

OPIS

Knjiga Zmagoslavje razuma od primera do primera dokazuje, da so se nosilci sodobne globalne družbe, kakor so na primer ideje razvoja, moderne znanosti, svobodnega odnosa do lastnine in kapitalizma, lahko razvili le v okviru krščanske kulture.dr. Robert PetkovšekZ vrsto nadvse zanimivih, pogosto presenetljivih prikazov in z argumenti podprtih razlag nam Rodney Stark prepričljivo predstavi ključno in odločilno vlogo katoliške Cerkve v razvoju sodobnega sveta k blaginji, svobodi in napredku ter spoštovanju človekovega dostojanstva. Knjiga me je tako pritegnila, da sem jo preberal na mah.dr. Lovro ŠturmKnjiga razbije stereotip o mračnem srednjem veku in nazadnjaškem katoliškem krščanstvu. Dokazuje, da so temelji spoštovanja posameznika in osebne svobode, kapitalizma in demokracije v krščanstvu. Razum, ki je bil cenjen kot orodje za razumevanje Boga, je postal orodje za razumevanje stvarstva. Obvezno branje v času, ko nas drugi dohitevajo z uporabo naših orodij.dr. Žiga Turk

dr. Robert Petkovšek Ljubljana, 2016 Danes zvečer ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV.

L. Lavrov Uvod Predmet se bo izvajal v slovenskem jeziku in je obvezni predmet skladno z uradno potrjenim učnim načrtom na dodiplomskem študijskem programu Poslovne vede. Zmagoslavje razuma Kako je krščanstvo pripeljalo do svobode, kapitalizma in razcveta zahodne družbe Rodney Stark 24,00 € Dodaj v košarico Klic k usmiljenju Srca, ki ljubijo, roke, ki služijo Mati Terezija 23,50 € Dodaj v košarico Knjiga Zmagoslavje razuma ameriškega sociologa religije Rodneya Starka od primera do primera dokazuje, da so se nosilci sodobne globalne družbe, kakor so na primer ideje razvoja, moderne znanosti, svobodnega odnosa do lastnine in kapitalizma, lahko razvili le v okviru krščanske kulture, je zapisal filozof Robert Petkovšek. Pri založbi UMco je izšla knjiga Marcela Štefančiča jr.

POVEZANE KNJIGE