Zgodbe iz Shakespearja

Zgodbe iz Shakespearja - Vladimír Hulpach | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimír Hulpach
DIMENZIJA
10,6 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Shakespearja.pdf
ISBN
2736508463297

OPIS

Literarna adaptacija trinajstih Shakespearjevih gledaliških iger v prozi, s katero avtor skuša približati klasična literarna dela predvsem mlajšim bralcem.Zlata doba angleške literature je dala Angliji in svetu pomembne avtorje in tudi resničnega velikana, kakršen je bil William Shakespeare. Njegova dela so postala predmet strokovnih študij, vedno znova se prevajajo in nastajajo najrazličnejše izvedbe. Še dandanes so vir navdiha v umetnosti ter spadajo med temelje splošne izobrazbe. V svoje igre je vnašal ne samo etične, umetniške in politične vrednote svojega časa, pač pa tudi lastne življenjske izkušnje in prepričanja. Odlomki so iz prevodov M. Jesiha, M. Bora in J. Modra.

knjiga ivan cankar - moje Življenje/tuje Življenje/Črtice cankar.doc 3. knjiga peti letni Čas pa da bi znal, bi vam zapel saŠa vegri - naroČje kamenČkov niko grafenauer - skrivnosti 4.

obletnici dramatikovega rojstva opozorilo na njegovo povezavo z našim krajem. Jančar pravi: »Glava nad vhodnimi vrati naj bi ponazarjala Shakespearja, tisti, ki sta nad balkonskimi okni v prvem nadstropju, pa nedvomno Desdemono in Othella ... DOMAČE BRANJE 9.

POVEZANE KNJIGE