V gozdu metropol

V gozdu metropol - Karl-Markus Gauß | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karl-Markus Gauß
DIMENZIJA
8,50 MB
IME DATOTEKE
V gozdu metropol.pdf
ISBN
1811093328948

OPIS

Za avtorjevo zadnjo knjigo potopisnih esejev V gozdu metropol je recenzent Süddeutsche Zeitung zapisal, da gre za delo različnih žanrov, ob tem pa je avtor izumil novega: »obraz sveta«. Obraz sveta, kakor ga vidi Karl-Markus Gauß je velika pripoved o potovanju od Burgundije do Transilvanije, od majhnih mest v Nemčiji do grških otokov, od ulic Bukarešte in carigrada do slovenskih vasi z imeni Vrzdenec in Dragatoš. V Gaussovem »obrazu sveta« najdemo tako tudi poglavje o Velikem svetu Dragatoša, kjer avtor piše o Otonu Župančiču in Sanje o Vrzdencu, kjer odkriva Ivana Cankarja. Na našega pisatelja opozarja tudi v zgodbi o njegovem bivanju na Dunaju.

Knjigo je prevedla Ana Grmek. Karl-Markus Gauß je eden vodilnih evropskih publicistov, ki zmeraj znova opozarja, da E... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Za avtorjevo zadnjo knjigo potopisnih esejev V gozdu metropol je recenzent Süddeutsche Zeitung zapisal, da gre za delo različnih žanrov, ob tem pa je avtor izumil novega: »obraz sveta«.

Karl-Markus Gauss se je rodil leta 1954, študiral je nemško filologijo in zgodovino. Evropa je v četrti svetovni vojni (Od leve): Karl-Markus Gauss, Claudio Magris in Drago Jančar Igor Napast. Melita Forstnerič Hajnšek.

POVEZANE KNJIGE