Moškosti

Moškosti - Raewyn Connell | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raewyn Connell
DIMENZIJA
5,85 MB
IME DATOTEKE
Moškosti.pdf
ISBN
7740633285122

OPIS

Obsežna študija moškosti je sestavljena iz treh delov. Prvi del je mamenjen tematiziranju, analiziranju in problematiziranju vednosti o moških in moškosti. R. Connell med drugim razpravlja o moškosti kot objektu znanstvenega preučevanja in posebej izpostavi kritiko v drugi polovici prejšnjega stoletja prevladujočega razumevanja družbenih vlog. Morda najodmevnejše ali najvplivnejše je tematiziranje tako odnosov med različnimi moškostmi kot koncepta hegemonske moškosti v odnosu do drugih oblik moškosti.Drugi del je zasnovan na obsežnem empiričnem raziskovanju, opravljenih poglobljenih pogovorih o življenjskih trajektorijih moških, ki so raziskovali ali prakticirali možnosti spreminjanja moškosti. Njihove življenjske zgodbe tako pričajo o osebnih izkušnjah, ideoloških podmenah, socialnih strukturah ter družbenih gibanjih in institucijah, katerih vloga pri dinamikah spreminjanja moškosti je zelo pomembna. V tretjem deluseže v zgodovino nastajanja moškosti v procesih formiranja sodobnega spolnega reda, tematizira moškost v zgodovinskem kontekstu nastajanja in spreminjanja, identificira in analizira različne prakse in politike spreminjanja moškosti, obrambe hegemonije moškosti, različne oblike organiziranega delovanja moških ter anticipira možne izhode iz hegemonske moškosti. R. Connell delo sklene z vedno aktualnimi vprašanji sodobnih politik moškosti, interesov moških, neoliberalizma, vprašanja nasilja in pomena politik moškosti v globalnem kontekstu.

Moškost Knjiga o moškem - Kriza moškosti kot priložnost za samospoznanje. Knjiga o moškem je zbirka vedno prodornih in pogosto zabavnih vpogledov v to, kaj pomeni biti moški v sodobni družbi.

V diplomski nalogi sem do končnih Čeprav v zadnjih desetletjih narašča raziskovanje moških in moškosti kot ospoljenih, se koncept spola in spolnih razmerij pogosto še vedno razume, kot da zadeva predvsem ženske, ne pa tudi moških in številnih drugih spolnih kategorij ter poleg razmerij med moškimi in ženskami tudi razmerij med moškimi, med ženskami in drugimi spoli. moškosti vplivajo na predstavo, kakšno je pravo, primerno moško vedenje. S tem so reprezentacije performativne, saj ponujajo selekcionirane modele moškosti, ženskosti in tako vplivajo na oblikovanje identitete, preferenc.

POVEZANE KNJIGE