Katarina, pav in jezuit

Katarina, pav in jezuit - Drago Jančar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
12,54 MB
IME DATOTEKE
Katarina, pav in jezuit.pdf
ISBN
6238335593578

OPIS

Roman Katarina, pav in jezuit je že ob prvi izdaji požel veliko zanimanja med bralci in kritiki. Roman o slovenskih romarjih na poti v skrivnostni Kelmorajn, ki se znajdejo v vrtincu vojne, ki divja na evropskem kontinentu, a tudi v vrtincu svojih duhovnih iskanj in vsakršnih strasti, je bil nagrajen s kresnikom za najboljši roman leta 2000, v naslednjih letih pa je bil preveden v številne jezike, nazadnje v francoščino in ruščino. Zgodba o Katarini, ki v iskanju lepote želi spremeniti svoje življenje, o oficirju Windischu, ki išče slavo na bojnih poljanah, o bogoiskatelju Simonu Lovrencu in o romarjih z nogami v blatu in z očmi uprtimi v nebo, kjer med oblaki nad njihovimi glavami potuje zlata skrinja, bo zagotovo znova našla bralce, ki v knjigah iščejo globlje vsebine. Roman Katarina, pav in jezuit velja tudi za avtorjevo najizrazitejšo jezikovno mojstrovino.

Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : [A. Draksler], 2014 Jezik ... IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

Jure Jakob: Prikazana resničnost v romanih Galjot ter Katarina, pav in jezuit. Diplomsko ... Katarina, pav in jezuit je ena takih knjig, ki se te še bolj dotaknejo po ponovnem branju.

POVEZANE KNJIGE