Katarina, pav in jezuit

Katarina, pav in jezuit - Drago Jančar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Jančar
DIMENZIJA
12,3 MB
IME DATOTEKE
Katarina, pav in jezuit.pdf
ISBN
1485210896489

OPIS

Roman Katarina, pav in jezuit je že ob prvi izdaji požel veliko zanimanja med bralci in kritiki. Roman o slovenskih romarjih na poti v skrivnostni Kelmorajn, ki se znajdejo v vrtincu vojne, ki divja na evropskem kontinentu, a tudi v vrtincu svojih duhovnih iskanj in vsakršnih strasti, je bil nagrajen s kresnikom za najboljši roman leta 2000, v naslednjih letih pa je bil preveden v številne jezike, nazadnje v francoščino in ruščino. Zgodba o Katarini, ki v iskanju lepote želi spremeniti svoje življenje, o oficirju Windischu, ki išče slavo na bojnih poljanah, o bogoiskatelju Simonu Lovrencu in o romarjih z nogami v blatu in z očmi uprtimi v nebo, kjer med oblaki nad njihovimi glavami potuje zlata skrinja, bo zagotovo znova našla bralce, ki v knjigah iščejo globlje vsebine. Roman Katarina, pav in jezuit velja tudi za avtorjevo najizrazitejšo jezikovno mojstrovino.

stoletja, čas velikih vojn in sovražnosti, ki Evropo preurejajo na novo, čas velikih družbenih in političnih sprememb, čas velikih verovanj, kolektivnih ekstaz in posamičnih romanj k smislu, a tudi čas tragične pogube in fatalizma. Na ozadju zgodovinskega dogajanja Jančar z izjemno literarno subtilnostjo izrisuje ... KATARINA, PAV IN JEZUIT Pokrajina sna.

Draksler, Anja. Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : [A.

POVEZANE KNJIGE