Hmelj in slad – božanski hlad

Hmelj in slad – božanski hlad - Borivoj Repe | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borivoj Repe
DIMENZIJA
6,92 MB
IME DATOTEKE
Hmelj in slad – božanski hlad.pdf
ISBN
3350281880948

OPIS

Borivoj Repe se je prvič srečal s pivom pri sedemnajstih v ljubljanski Šestici in ga takoj vzljubil. Ta ljubezen se je stopnjevala do strokovnega ukvarjanja s pijačo za uživanje. Danes šteje k redkim vrhunskim poznavalcem tekočega zlata na Slovenskem. O statusu piva, njegovi cenjenosti in pivski kulturi na Slovenskem ni preveč navdušen: »Pri nas še vedno velja sardonični \'Dej en pir!\', ne da bi si delali preglavice, da tudi za pivo kakor za vino veljajo merila kakovosti.«V pričujoči knjigi avtor podaja svoje bogato znanje o pivu, o njegovi kulturni zgodovini od začetkov do danes, o njegovem proizvajanju, o deželah z največjo pivovarsko tradicijo in to s posebnim poudarkom na zgodovini piva in pivovarstva na Slovenskem.Knjiga je prikupno oblikovana in v njej so objavljene številne stare poslikave oseb, predmetov in objektov slovenskega porekla.

Zgodovina piva na Slovenskem in po svetu. Borivoj Repe.

regime, with rack system allow us to serve big systems with JIT deliveries. Slad je kaljeno žito, ki se uporablja za varjenje piva in za destilacijo viskija in nekaterih drugih vrst žganih pijač.. Proizvodnja slada je kontrolirano kaljenje žitnih zrn, ki se jih pred tem namaka v vodi, kaljenje pa se nato ustavi s povišanjem temperature in sušenjem zrn.

POVEZANE KNJIGE