Dnevnik raziskovanj

Dnevnik raziskovanj - Charles Darwin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Charles Darwin
DIMENZIJA
11,68 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik raziskovanj.pdf
ISBN
4969245590084

OPIS

Potovanje z ladjo Beagle, kakor se pogosto kratko naslavlja Darwinov prirodopisni dnevnik, štejemo za intelektualno najpomembnejši potopis vseh časov. Že kmalu po prvi izdaji 1839 je knjiga postala uspešnica. Danes jo lahko dojemamo in beremo z dveh zornih kotov: na eni strani je predhodnica in pravi rezervoar opažanj, ugotovitev in spoznanj, ki so Darwina pripeljala do razvoja njegove evolucijske misli in teorije naravne selekcije, na drugi pa je tudi neprecenljiv zgodovinski dokument o naravnih pa tudi antropoloških ter družbenih in političnih razmerah na mnogih pred dvesto leti še komaj poseljenih območjih. Knjiga vsekakor sodi med temeljno zakladnico svetovne kulture. Nov slovenski prevod (prvi je izšel leta 1950), ki je nastal na osnovi druge izdaje iz leta 1860, je opremljen s številnimi prevajalsko-uredniškimi opombami in pojasnili, spremno besedo, nekaterimi Darwinovimi ilustracijami in zemljevidom oziroma preglednico, ki podrobneje opisujeta Darwinovo petletno potovanje okoli sveta.

dr. Branku Marušiču ob 80-letnici Uredili: Petra Kolenc, Danila Zuljan Kumar, Oto Luthar, Petra Svoljšak Leto: 2019 Il primo libro di napolitane che si cantano et sonano in leuto (1570) / Il secondo libro delle napolitane a tre voci (1571) Monumenta artis musicae Sloveniae LI Avtor: Giacomo Gorzanis Leto: 2007 Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU Novi trg 2 1000 Ljubljana P.P.

Borut Telban pod vodstvom dr. Vojislava Likarja, urednika založbe, pomenkovali predvsem o primerjavah med nekoč in danes. Znanstvenoraziskovalni center.

POVEZANE KNJIGE