Arhitekt Danilo Fürst

Arhitekt Danilo Fürst - Nataša Koselj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Koselj
DIMENZIJA
9,80 MB
IME DATOTEKE
Arhitekt Danilo Fürst.pdf
ISBN
7607340190371

OPIS

Dvojezična, slovensko-angleška monografija avtorice dr. Nataše Koselj zapolnjuje vrzel v poznavanju slovenske povojne arhitekture. Celovito predstavlja delo Plečnikovega učenca, arhitekta Danila Fürsta, pionirja montažne stanovanjske gradnje v Sloveniji, mojstra obrtniškega arhitekturnega detajla, enega od ustanoviteljev revije Arhitekt, predsednika slovenskega in jugoslovanskega društva arhitektov in organizatorja številnih akcij in dogodkov, ki so ključno zaznamovali razvoj slovenske arhitekture druge polovice 20. stoletja.Gre za vrhunsko kvalitetno profesionalno opravljeno delo, tako na področju besedila, fotografskega materiala in predstavitve. Danilo Fürst je pomemben slovenski arhitekt, ki ga je vredno postavljati ob bok Plečniku in Ravnikarju. S to knjigo je presenetljivo visoka raven slovenske arhitekture 20. stoletja dobila še bogatejši relief. (prof. dr. Claes Caldenby)V skrbno pripravljeni dvojezični, slovensko-angleška monografiji, namenjeni strokovni in ljubiteljski publiki v Sloveniji in svetu, spremljamo življenjsko in ustvarjalno pot Plečnikovega učenca, enega najbolj zanimivih slovenskih modernističnih arhitektov.

Učencem prijazna šola Danilo Fürst je pomemben slovenski arhitekt, ki ga je vredno postavljati ob bok Plečniku in Ravnikarju. S to knjigo je presenetljivo visoka raven slovenske arhitekture 20.

S svojo majhnostjo in nevpadljivostjo spominja na preproste prostore hiše-cerkve, kjer so ... Slovenska arhitektura je največji portal sodobne arhitekture. Ponuja vpogled v kakovostno načrtovan prostor in navdih in ideje stroki ter investitorjem. Arhitekt Danilo Fürst, predstavnik Plečnikove šole, je v slovensko arhitekturo vpeljal tehnične novosti, med katerimi izstopajo načrti za tipsko in montažno gradnjo ter uporaba ukrivljenih stropov in streh iz prednapetega betona.

POVEZANE KNJIGE