Zlorabe, molk in laži

Zlorabe, molk in laži - Joe Rigert | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Joe Rigert
DIMENZIJA
7,94 MB
IME DATOTEKE
Zlorabe, molk in laži.pdf
ISBN
3492117923623

OPIS

Spolno nasilje v irski katoliški cerkvi.Ameriška in irska cerkev v vrtincu duhovniških spolnih zlorab.Spolne zlorabe v katoliški cerkvi niso nič novega. Živahno spolno življenje papežev, kardinalov, škofov in navadnih duhovnikov – skratka ljudi, ki so zavezani k celibatu – je bilo povod za vsako večjo reformo znotraj rimskokatoliške cerkve. Posiljevanje in zlorabljanje otrok je vklesano v zgodovino duhovništva. Ob sedanjem plazu obtožb, ki grozi, da bo spokopal rimsko cerkev, je novo le to, da si žrtve zdaj upajo spregovoriti.Ameriški raziskovalni novinar Joe Rigert je začel spolno nasilje v cerkvi raziskovati takoj, ko so se pred leti pojavile prve javne obtožbe v bostonski škofiji. Zelo hitro se je sprožil pravi plaz obtožb v vsej državi, Rigert pa je v svoji raziskavi ugotavljal, da so vsepovsod vpleteni irski duhovniki – bodisi kot storilci nagnusnih dejanj ali pa kot njihovi zaščitniki. Po sledeh zločinov je obiskal Irsko in nato še Rim, in ugotovil, da je spolno nasilje na Irskem močno povezano z vsiljeno katoliško moralo spolnih omejitev in prepovedi.

Fizično nasilje je vsaka uporaba fizične sile, ki povzroči bolečino, strah ali ponižanje ne glede na to, ali so nastale poškodbe. Fizična zloraba otrok vodi do resnične ali potencialne telesne poškodbe zaradi ravnanja ali opustitve ravnanja. Domov > Knjižnično nadomestilo > Zlorabe, molk in laži : spolno nasilje v irski katoliški cerkvi.

- 2010 Pregled izposoj po knjižnicah. COBISS.SI-ID: 250191872.

POVEZANE KNJIGE