Zalezovanje žnrka

Zalezovanje žnrka - Lewis Carroll | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lewis Carroll
DIMENZIJA
4,87 MB
IME DATOTEKE
Zalezovanje žnrka.pdf
ISBN
4834694594690

OPIS

Zalezovanje žnrka je historično gledano eno najpomembnejših novoveških pesniških besedil sploh. Danes velja za avantgardno napoved poznejšega eksistencializma in absurdizma. Je tudi neznansko zabavna in duhovita nesmiselna pesnitev, ki je po 130 letih še vedno živa in se bere in ponatiskuje. Pesem govori o neuspešni odpravi, ki v eksotičnih krajih skuša uloviti bajeslovnega žnrka (orig. snarka). Odprave se udeležuje 9 mož in 1 bober. Za udeležence je značilno, da se njihovi poklici začenjajo vsi po vrsti na črko B. Tekst je posejan s skritimi ugankami in namigi, ki omogočajo nenehno izhajanje novih (bolj ali manj navideznih) povezav med posameznimi elementi – Carrollu se je torej posrečilo po demiurško ustvariti prepričljiv, čeprav alogičen svet. Gradišnik je mojstrsko prestavil tekst, tako da je ohranil vse elemente puzzla, knjigi pa so dodane originalne hudomušne risbe Henryja Holidaya.Lewis Carroll (s pravim imenom Charles Lutwidge Dodgson, 1832–1898) velja za enega najbolj vplivnih in največkrat navajanih angleških piscev. Pri nas imamo kar nekaj prebesedenj njegovih znamenitih dveh knjig o Alici. V Carrollovem pisanju je očitno dovolj privlačnih vsebin, da zlahka tekmuje z današnjo ponudbo, pa čeprav gre za besedila, ki so nastala v 19. stoletju. Bistvo teh vsebin je kombinacija humornosti in skoraj matematične lingvistične spretnosti. Njegove lahkotne in premišljene besedne igre, logika in fantazija so med Carollovo bralno občinstvo zasidrale tako otroke kot tudi literarno elito in na svojevrsten način zaznamovale moderno kulturo.

Oboje je več kot odlično poslovenil eden naših najboljših ­besedotvorcev Branko ... Izguba je del življenja vsakega posameznika. Žalovanje je naraven, normalen in pogosto zelo boleč odziv posameznika, kadar uvidi, da je nepovrnljivo izgubil nekaj, kar je zanj zelo pomembno. S postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo lahko vzgojimo več zarodkov.

Kot pojasnjujejo, bo zdaj uporabnik lahko ves čas sledil objavam svojih 'ujemanj' s Tinderja. Sanje zaupamo v moč navdiha ustvarjalnosti, lepote in domišljije: knjige povezujejo 7500 jezikov in najmanj toliko kultur človeštva, in so upanje in obet za prihodnost človeštva in življenja na Zemlji. Iskrene in iskrive, sanjajoče knjige, pa človeku tudi pomagajo, saj slehernika pooblaščajo, da tudi sam ustvarja, žlahtni in bogati svet, ter s tem tudi zares uresničuje svoje ... 100% varen nakup Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo.Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov. Da bo pridelek zares dober je potrebno poskrbeti za primerno zalivanje.

POVEZANE KNJIGE