V suženjstvo zakleti

V suženjstvo zakleti - Frantz Fanon | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frantz Fanon
DIMENZIJA
12,27 MB
IME DATOTEKE
V suženjstvo zakleti.pdf
ISBN
8716851880392

OPIS

V suženjstvo zakleti (naslov je avtor vzel iz prvega verza Internacionale) je najbolj znana Fanonova knjiga, napisana 1961, med bojem Alžircev za neodvisnost. Je temeljita obtožba kolonializma in njegove dediščine. Fanon se ukvarja z vprašanjem, ali je nasilje prava taktika za boj proti kolonializmu. Sprašuje se, ali domača inteligenca, ki je prevzela zahodni način mišljenja in se zavzema za počasno dekolonizacijo, pravzaprav ne igra na karte kolonizatorjev. Zatrjuje, da kolonizirana ljudstva ne smejo posnemati Zahoda, pač pa razviti popolnoma nov sistem vrednot in idej. Pri tem razkriva metode, s katerimi beli svet obvladuje kolonije in se zavzema za radikalni prelom s kolonialno kulturo. Znamenit je Sartrov uvod v knjigo, v katerem se zavzema za nasilni boj proti kolonializmu.Frantz Fanon (1925–1961) je eden najbolj znanih piscev dekolonizacije in psihopatologije kolonizacije (po poklicu je bil psihiater). Njegova dela so obvezno čtivo na postkolonialnih študijih. Imel je pomemben vpliv na antikolonialna osvobodilna gibanja.

Naročite se na delo.si že za 1,49€ na mesec. Vstanimo, v suženjstvo zakleti! Prva knjiga. ...

Vstanimo, v suženjstvo zakleti! Karel Gržan Stop smrtonosni igri polov! Prva od treh knjig, ki prinašajo osvetlitev javnosti preveč prikritih interesnih ozadij globalnega imperija kapitala in nakazuje smeri možnih ... Vstanimo, v suženjstvo zakleti! Karel Gržan Izstop iz smrtonosne igre polov. Pater Karel Gržan se je v najnovejši knjigi lotil usodne polarizacije, ki jo na globalni ravni nevidna taktirka vodi v smer spopada za interes globalnega imperija kapitala.

POVEZANE KNJIGE