Trier o von Trierju

Trier o von Trierju - Stig Björkman | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stig Björkman
DIMENZIJA
3,55 MB
IME DATOTEKE
Trier o von Trierju.pdf
ISBN
4114275342929

OPIS

Lars von Trier, ta prototipno neulovljivi in neuničljivo inovativni prvoligaš evropskega filma, vam v tej knjigi pod režisersko taktirko Stiga Björkmana, drugače tudi avtorja intervjujev z Ingmarjem Bergmanom in Woodyjem Allenom, skozi poglobljeno analizo svojega celotnega opusa odkrije vso magijo lastnega filmskega ustvarjanja. Unikatna in obvezna knjiga za vse ljubitelje evropskega filma.»Lars von Trier z ustvarjanjem lastnih svetov trmasto draži raven strpnosti pri zagovornikih filmskih in civilizacijskih konvencij. Hkrati ves čas preverja in izziva omejitve, ki jih namenoma postavlja samemu sebi, da bi bil pri raziskovanju prostranega filmskega medija še bolj neomejen. Knjiga avtorja o avtorju, ki v gledalcu ne pričakuje idiota. Za vse tiste, ki tudi zaradi njegovih filmov lažje plešemo v temi vsakdana.«Janez Lapajne, filmski režiser»Tako dober intervju, da boste von Trierjeve besede slišali – in videli.«Marcel Štefančič, jr., filmski kritik

Letos se von Trier namreč vrača v Cannes s filmom The House That Jack Built z Mattom Dillonom v glavni vlogi. S svojim prvim celovečercem Element zločina je Lars von Trier leta 1984 ustvaril zamotano, hipnotično pripoved o detektivu, ki postaja vse bolj podoben iskanemu serijskemu morilcu. Von Trierjev novi film, kontroverzna Hiša, ki jo je zgradil Jack, si z Elementom zločina denimo deli morilsko tematiko, iz bežnega motiva tega filma pa je pobral celo naslov, a tokrat velja Uprava mednarodnega filmskega festivala v Cannesu je po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa oprostila kontroverznemu danskemu režiserju Larsu von Trierju, ki so ga zaradi spornih izjav leta 2011 razglasili za nezaželenega festivalskega gosta.

Marcel Štefančič jr. Trier se s približno 105.000 prebivalci uvršča na četrto mesto v deželi Porenje - Pfalška. Večja od njega so mesta Mainz, Ludwigshafen, in Koblenz.

POVEZANE KNJIGE