Sušna doba

Sušna doba - Gabriela Babnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gabriela Babnik
DIMENZIJA
3,44 MB
IME DATOTEKE
Sušna doba.pdf
ISBN
6232382873573

OPIS

Sušna doba popisuje ljubezensko razmerje, v katerem so stereotipne vloge obrnjene. Ona, dvainšestdesetletna oblikovalka prihaja iz srednjeevropskega miljeja, medtem ko je on, sedemindvajsetletni Afričan odraščal na ulici in je bil žrtev številnih zlorab. Tisto, kar ju druži, je osamljenost njunih teles, tragično otroštvo in predvsem čas harmatana, sušne dobe torej, ko tako narava kot ljubezen ne moreta zacveteti. Kmalu se umetnica zave, da praznih prostorov med njima ne ustvarjajo le barva kože in starostna razlika, pač pa predvsem njena pripadnost zahodni civilizaciji, v kateri je izgubila vse začrtane vloge – hčerke, žene in matere. Erotika ne preseže osamljenosti, potlačene skrivnosti iz preteklosti se vpletejo tudi v svet, ki se ji zdi trdnejši, bolj nedolžen. V roman se vpletajo magični realizem in fragmenti afriške politične realnost, posebno mesto pa je posvečeno tudi eni ključnih figur afriške kinematografije: senegalskemu režiserju Djibrilu Diopu Mambétyju.

Provider. Narodna in univerzitetna knjižnica (Obvezni izvod spletne publikacije) Rights. Sušna doba Gabriela Babnik *** »Spiš?« je rekel in premaknil svoje božansko telo.

V bližini ekvatorja je deževna doba daljša, z oddaljenostjo od ekvatorja se količina padavin zmanjušje (1800 - 2000mm). Prosimo vas, da pred rezervacijo gradiva izberete ustrezen način obveščanja o prispelem gradivu. V nasprotnem primeru ste sami dolžni spremljati vaše stanje izposoje, knjižnica pa vas o prispelem gradivu posebej ne obvešča. sušna doba prevod v slovarju slovenščina - nemščina na Glosbe, online slovar, brezplačno.

POVEZANE KNJIGE