Onkraj vere

Onkraj vere - Elaine Pagels | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Elaine Pagels
DIMENZIJA
8,24 MB
IME DATOTEKE
Onkraj vere.pdf
ISBN
9237112051140

OPIS

Ta izredna knjiga bo spodbudila in razvnela razmišljanje. Nagradila bo vsakega bralca, ki se sprašuje o izvoru krščanstva in ki bi rad vedel kaj več o skrivnih gnostičnih rokopisih. Elaine Pagels je dosegla resnično nekaj izrednega, njen pregled zgodnjih religioznih spisov je zanimivo, razumljivo in na trenutke celo dramatično branje.Ugledna zgodovinarka religij Elaine Pagels pionirsko proučuje najzgodnejša krščanska besedila. V tej knjigi raziskuje, kateri dogodki in kdo je vplival, da so v Novo zavezo vključena besedila, ki so odločila, kakšno bo krščanstvo. Sprašuje se, kaj je religija in kaj je krščanstvo in zakaj se mnogim še vedno zdi privlačno - ne glede na to, ali pripadamo cerkvi ali ne; in navkljub težavam, ki jih lahko imamo z določenimi verovanji ali praksami. Kaj je tisto pri krščanstvu, kar imamo radi in česar ne moremo imeti radi?Dogodek v lastni družini jo je spodbudil, da se je vrnila k raziskovanju skrivnega Evangelija po Tomažu. V besedila, ki so nekoč veljala za heretična, je vdahnila novo življenje. Globlje ko se je spuščala v svojo lastno vero, bolj je ugotavljala, da vera dopušča raznolikost tolmačenj in da nepriznani glasovi krščanstva vzpodbujajo in podpirajo "prepoznavanje luči znotraj vsakega med nami".Že od samih začetkov je zunanje opazovalce, ki so prisostvovali srečanjem kristjanov, privlačila skupnost, ki jo je duhovna moč združevala v razširjeno družino. Iz lastnih srečanj z verniki, neverniki in iščočimi, kot tudi s tistimi, ki ne pripadajo nobeni cerkvi, je Pagelsova ugotovila, da tisto, kar nekaj pomeni v religiozni izkušnji, obsega mnogo več, kot le to, v kaj verujemo ali v kaj ne verujemo.Ta izdaja vsebuje prevod Evangelija po Tomažu.

Nagradila bo vsakega bralca, ki se sprašuje o izvoru krščanstva in ki bi rad vedel kaj več o skrivnih gnostičnih rokopisih ... Onkraj je slovenski dramski film iz leta 1970 v režiji Jožeta Galeta po scenariju Mateja Bora. Dogajanje je postavljeno v gostišče, kjer glasba in ples preglasita pripoved zgodbe o vojni nekdanjega partizana Mihe.

Zakaj ni drugačno? Zgodovinsko podprto! Ta izredna knjiga bo spodbudila in razvnela razmišljanje. Onkraj vere : evangelija v navzkrižju: Janez in Tomaž; Beyond belief Ta stran uporablja JavaScript. Vaš brskalnik ne podpira JavaScripta ali pa je ta izklopljen. Vera, upanje, ljubezen.

POVEZANE KNJIGE