Nekakšna avtobiografija

Nekakšna avtobiografija - Akira Kurosawa | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Akira Kurosawa
DIMENZIJA
12,43 MB
IME DATOTEKE
Nekakšna avtobiografija.pdf
ISBN
9128140891126

OPIS

Nedavno smo praznovali stoletnico rojstva japonskega režiserja Akire Kurosawe (1910– 1998), velikana filmske umetnosti in ustvarjalca legendarnih filmov, kot so Rašomon, Skrita trdnjava, Sedem samurajev, Telesna straža, in mnogih drugih. Pričujoča Nekakšna avtobiografija predstavlja dragoceno spremljevalno gradivo njegovemu filmskemu delu, predvsem k začetku njegovega filmskega opusa, ko še ni bil mednarodno znan, hkrati pa se bere kot dobra literatura. Skoznjo avtor razgrinja pripoved svojega življenja, ki je včasih polna humorja, spet drugič ganljiva, na trenutke tragična, bralcu pa ponuja neprecenljiv vpogled v dejavnike, ki so vplivali na dojemanje sveta enega največjih mojstrov režiserskega poklica. Morda najbolj dragoceno spoznanje ob knjigi pa je to, da enemu od največjih režiserjev vseh časov ni bilo prav nič podarjenega, ampak si je svoje večno mesto v zgodovini svetovnega filma izklesal sam, z izjemnim garanjem, predanostjo in neugasljivim žarom, ki ga je napajala brezmejna ljubezen do pripovedovanja filmskih zgodb.

Večja kot je mreža, več let je lastnik preživel v kehi. Pogosto si ga omislijo na komolcu, kar simbolizira, da so v ječi preživeli toliko časa, da se je v kotih naredila pajkova mreža. Avtobiografija je nekakšna kronika človeškega življenja.

spomini cks117 ... Vse je po svoje nekakšna avtobiografija, če ne neposredna pa posredna, pripovedovana od drugih, z dokumenti od drugih, z zgodbami, ki so čakale na nekoga, da se vtisnejo v spomin in spregovorijo javnosti. "Ja, pa veš, da me ta stara nemška krava zajebava, da je Titova tašča!" V svoji knjigi Nekakšna avtobiografija, izdani leta 1981, je Kurosawa pisal o velikem spoštovanju svojega brata Heiga do Arcibaševa.

POVEZANE KNJIGE