Mesečina osedlana

Mesečina osedlana - Zvezdana Majhen | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zvezdana Majhen
DIMENZIJA
10,84 MB
IME DATOTEKE
Mesečina osedlana.pdf
ISBN
5705847696477

OPIS

Pesniško zbirko MESEČINA OSEDLANA, pesnice Zvezdane Majhen, sestavlja šestdeset sonetov oz. trije sklopi po dvajset pesmi. Uvodoma jih opredeljujejo naslednji verzi, vzeti iz sonetnega tkiva:1. hvaležna sem za jezik svobodnjaka, gejzir glasu in jasnoslišnost klica.2. je vse romantika s sveta pregnana ali samo od časa pomečkana...?3. naj ti ne bo odveč duševno breme, k svetlobi dvigati rodovno pleme!Rdeča nit literarnega dela je komunikacija pesniškega subjekta z lastnim duhovnim jedrom, ki se poglablja v intimne in splošne vrednote ter njene sodobne transformacije. Plemeniti impulzi vsebine so za bralca "nalezljiv prevodnik" za samoizpraševanje in osebnostno nadgradnjo.Prebiraj me počasi, tenkočutno,kot bi iskal v morski traviob skromni mesečavi razsvetljaviin bi pod prsti čutil samo slutnjo.

Film sledi Chironu - fantu, ki živi z materjo zasvojenko in je tarča napadov sovrstnikov - in njegovemu odnosu s prijateljem Kevinom, s katerim odkrije svojo ... Mesečina je njegov prvi celovečerni film po osmih letih, z njim pa se je uveljavil kot eden pomembnejših ustvarjalnih glasov svoje generacije. odmevi medijev » Jenkins zgodbo pripoveduje skozi azurni mozaik nalomljenih trenutkov in vseskozi spodkopava narativna pričakovanja .« 26.03.2019.

...kjer je noč vedno prekratka... Prijetno vzdušje, vedno odlične žurke, akcijske cene in najboljši glasbeni izbor! Življenje.

POVEZANE KNJIGE