Meč in vihar

Meč in vihar - Lovro Novinšek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lovro Novinšek
DIMENZIJA
5,40 MB
IME DATOTEKE
Meč in vihar.pdf
ISBN
6456916885244

OPIS

Knjiga Meč in vihar je pripoved o vojnem pohodu največje armade, ki je kdajkoli skozi dolgo obdobje antike prehodila ozemlje današnje Slovenije, od Dravskih ravnin na severozahodu, Dolenjskega gričevja na jugovzhodu, pa vse do Vipavske doline in Soče na zahodu in o krvavi bitki med med vzhodnorimskim krščanskim cesarjem Teodozijem in zahodnorimskim poganskim proticesarjem Evgenijem leta 394 pri Frigidu ali Mrzli reki, svetovnozgodovinsko pomembnem dogodku, ki se je odigral na naših tleh in o enem najbolj krvavih spopadov v dolgi vrsti državljanskih vojn, ki so pustošile pozno rimsko državo, s katerim je bila krščanstvu izbojevana zadnja in dokončna zmaga nad rimskim antičnim poganstvom, s čimer je dobilo odločilno politično moč in priložnost, da je v naslednjih stoletjih postalo globalno vezno tkivo evropske civilizacije.

Nekaj let kasneje so nekateri baroni zbali, saj so vedeli, da bo Markovo imetje Perujski igralec Christian Meier si je dom uredil v Los Angelesu. Spodaj lahko vidite nekaj slik iz njegovega domovanja.

7 http://www.mklj.si/images/stories/documents/mesecnik/oktober.pdf Dnevnik ... 6 Več kot 5.000 ur TV-vsebin.

POVEZANE KNJIGE