Marco Polo: Raziskovalec daljnih dežel

Marco Polo: Raziskovalec daljnih dežel - Clint Twist | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Clint Twist
DIMENZIJA
11,2 MB
IME DATOTEKE
Marco Polo: Raziskovalec daljnih dežel.pdf
ISBN
3166256561028

OPIS

Piše se leto 1270 in sedemnajstletni sin trgovca, Marco Polo, se podaja na eno najpomembnejših potovanj v zgodovini Evrope.Marco po Svilni cesti pripotuje na Kitajsko, kjer sreča Kublaja kana, vladarja Mongolskega imperija, odkrije dežele neizmernih bogastev in za vedno spremeni evropsko predstavo o svetu.Ta bogato opremljena knjiga z zloženkami, zemljevidi in drugim slikovnim gradivom osvetli dogodivščine enega največjih potopiscev vseh časov.

V tem času se je mesto razvilo in postalo slavno po bazarjih z luksuznimi predmeti iz daljnih dežel. jantar in mnogo drugih izdelkov iz daljnih dežel Afrike in Azije. V štirinajstem stoletju so Benetke imele 36000 mornarjev in 3300 ladij, ki so gospodañle nad sredozemsko trgovino.

stoletju. Grueber je bil najprej v družbi nekega našega jezuita, misijonarja iz Vipave, Bernarda Distla, ki ga je za vodjo odprave določil papež. Mesto je obiskal Marco Polo leta 1272 in pisal o finem svilenem tkanju v mestu.

POVEZANE KNJIGE