Kino Lika

Kino Lika - Damir Karakaš | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damir Karakaš
DIMENZIJA
4,71 MB
IME DATOTEKE
Kino Lika.pdf
ISBN
1531551775386

OPIS

Damir Karakaš (1967) je po mnogočem edinstven v sodobni hrvaški književnosti, kjer ima že malone kultni status. Počasi prodira še dlje v svet, kjer pa, kot po kakem čudežu, v prevajanju njegovih del prednjačijo Arabci … Kakor koli že, zanimiva usoda nekoga, ki je začel kot popoln avtsajder in tiskal svoje prve knjige v samozaložbi, izoliran od književnih krogov. To je v nekaterih primerih lahko prednost; iz Karakaševega pisanja se lepo vidi, da ni šolsko naučen pisatelj in rutiniran meščan, pač pa samosvoja pojava iz eksperimentalnega življenja, ki se spreminja v nepredvidljivo literaturo. Neobičajni svet njegovih zgodb se razteza od zaplankane, zavrte, ruralne in hribovske Like – kjer se je Karakaš rodil v malem selu brez trgovine – pa vse do temnih stanovanj, v katerih živijo njegovi »mestni kmetavzi«, tujci v urbanem okolju, najnižja vrsta na šahovnici mestnih subkultur.

Režie: Dalibor Matanić ... V malé obci v chorvatském vnitrozemí, v kraji zvaném Lika, žije Mike - jednodušší, ale velmi talentovaný fotbalista, o kterého se zajímají prvoligové domácí kluby i skaut z Německa, svérázný lakomý sedlák Joso a tlustá mladá ... Cineplexx Palas Banja Luka Cineplexx je grupacija sa preko pet decenija iskustva u ovoj oblasti.

Z eno roko nezbrano raztegne meh, z drugo pritisne najbližjo tipko. Harmonika v grobu zveni sočutno.

POVEZANE KNJIGE