Jezuiti, skrivna vojska papeštva

Jezuiti, skrivna vojska papeštva - Edmond Paris | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Edmond Paris
DIMENZIJA
4,39 MB
IME DATOTEKE
Jezuiti, skrivna vojska papeštva.pdf
ISBN
5606787622617

OPIS

Jezuiti so bili vse od ustanovitve v 16. stoletju udarna pest papeštva. Kot najbolj zvesti in bojeviti vojščaki so branili absolutistično oblast papežev in zanje osvajali nova ozemlja. Podrejali so si posvetne vladarje in netili spore in spopade med posvetnimi državami, kadar in kakor je to koristilo papeški oblasti in rimski cerkvi. Bili so spovedniki in učitelji vladajočih slojev, kar pomeni, da so nadzorovali tudi njihovega duha. Pod geslom \'Vse za večjo Božjo slavo\' so, kot trdi avtor Edmond Paris, odločilno prispevali tudi k vzponu evropskega fašizma in rasizma. Knjiga Jezuiti povzema politično zgodovino jezuitskega reda vse od nastanka, podrobneje pa avtor raziskuje njihovo politično in ideološko delovanje v drugi polovici devetnajstega stoletja in v dvajsetem, ko so poskušali papeštvu ne glede na posledice povrniti posvetni vpliv, ki ga je izgubilo hkrati z izgubo papeške države. Avtor je prepričan, da so s tem neposredno prispevali k začetku prve in druge svetovne vojne..

»Kljub vsej obilici literature o jezuitih je potrebno dodati vsaj nekaj novih strani, ki osvetljujejo nadaljevanje skrivne združbe, ustanovljene pred štirimi stoletji v imenu večje Božje slave ... V knjigi Edmonda Parisa: »Jezuiti, skrivna vojska papeštva« (izdana pri založbi Ciceron) so gornje trditve o jezuitih in papežih kot glavnih netilcih vojn prepričljivo dokazane. Seveda imajo ti osebki predvsem po drugi svetovni vojni, katero je Vatikan izgubil tako kot prvo svetovno vojno in krimsko vojno pol stoletja prej, polna usta ... naslovi....2021.

demoNkratija Nedeljski.Dnevnik.si JEZUITI - SKRIVNA VOJSKA PAPEŠTVA Jezuiti in kolegij Rusicum Med različnimi vzgibi, zaradi katerih so v Vatikanu podpirali netenje prve svetovne vojne in silili avstrijskega cesarja Franca Jožefa, naj kaznuje Srbe, je bila najpomembnejša želja, da bi zadali odločilen udarec večnemu sovražniku in tekmecu - Pravoslavni cerkvi. Ta stran je prilagojena za slabovidne, po metodi neskončne vrstice, če želiš članek gledati v običajnem formatu klikni na: http://www.pozitivke.net/article.php ... Jezuiti, skrivna vojska papeštva Edmond Paris 26,50 € Dodaj v košarico Smeri razvoja II. Ilustrirani praktikum iz politične psihologije Franco Juri, Vlado Miheljak 25,00 € Dodaj v košarico Vir: Edmond Paris: Jezuiti, skrivna vojska papeštva .

POVEZANE KNJIGE