Družine z najstniki

Družine z najstniki - Jesper Juul | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jesper Juul
DIMENZIJA
6,54 MB
IME DATOTEKE
Družine z najstniki.pdf
ISBN
7699025899376

OPIS

»Ko pridejo otroci v puberteto, lahko dobro vidimo, kaj nam je uspelo skupaj ustvariti. Skupaj smo namreč prišli do določene točke. Doslej smo starši sedeli na vozniškem sedežu in otroci so z nami sodelovali. Smo zadovoljni s tem, kar je nastalo? Večina staršev na žalost na tej postaji ni zadovoljnih, zato začnejo z nekakšno turbovzgojo, s katero želijo v zadnjih minutah popravili, kar se popraviti da. To je grozno – in nesramno. In ne deluje. Starši se potem sprašujejo: »Kaj pa naj storimo? Saj vendar ne moremo samo mirno in pasivno opazovati, kako počnejo naši otroci stvari, s katerimi se ne strinjamo. V obdobju najstništva, od starosti 12, 13, 14 let naprej, potrebujejo otroci od nas pravzaprav le eno: da vedo, da je na tem svetu človek – ali dva človeka –, ki zares verjame, da sem v redu. To potrebujejo. Veliko nas v življenju ni imelo takega človeka. Če imaš enega, lahko dobro preživiš, z dvema lahko čudovito živiš. Toda to ni naša starševska tradicija. Raje se obnašamo kot učitelji, sedimo z rdečim svinčnikom v roki in gledamo, kaj bi na svojih otrocih še morali popraviti.«

27,99 ... Družine z najstniki. 30.12.2014 | Familylabovci pišejo (Odlomek iz knjige Kompetentni otrok, 7.

Bolj ko se bodo čutili slišani in upoštevani, bolj bodo želeli sodelovati. Najstniki, ki niso imeli stikov z vrstniki, so bolj tesnobni Psihoterapevtka Irena Kuntarič Žibert vodi podporne programe za otroke, mladostnike in družine in je že vrsto let spremljevalka otrok s posebnimi potrebami. Še posebej, ko so otroci manjši, je velika verjetnost, da bodo vdrli v kopalnico in nam delali "družbo" med tuširanjem ali uporabo stranišča. Golota se jim ne zdi nič posebnega, dojemajo kot nekaj naravnega in običajnega.

POVEZANE KNJIGE