Dramsko videnje (volja?)

Dramsko videnje (volja?) - Taras Kermauner | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Taras Kermauner
DIMENZIJA
6,77 MB
IME DATOTEKE
Dramsko videnje (volja?).pdf
ISBN
9036117135101

OPIS

Knjiga Dramsko videnje (volja?) Tarasa Kermaunerja analizira drame Krištofa Dovjaka, ki je vzel zares misel, da se z identitetnim mišljenjem ne da izraziti onkrajne resnice, le tosvetne dogodke, boj-vojno, nasilje, pohlep, delo, interes. Transcendenca se razodeva, a ne v izjavah bogov, prerokov, umetnikov; le med vrsticami, na narobni-hrbtni strani besed kot slutnja Drugosti. V tej smeri Dovjak izdeluje svoj svet, tvegan, nepodkupljiv, zunaj trga in imidža, kar dokazuje avtorjevo izredno osebnostno moč in dar imaginacije; vzdrži napor popolne osamitve sredi pozunanjene slovenske družbe, ohranja slutnjo Drugosti, ki je v večini ljudi zakrnela.

Šolska kronika 1-2 (2018). 2019 Muck, Kristijan Prostota.

Izbirate lahko med knjigami za samopomoč in ostalimi koristnimi dodatki. Krištof Dovjak. Krištof Dovjak, rojen leta 1967 na Švedskem, dramaturg, pesnik, gledališki kritik.

POVEZANE KNJIGE