Bizantinska omleta in druge zgodbe

Bizantinska omleta in druge zgodbe - Saki | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Saki
DIMENZIJA
3,27 MB
IME DATOTEKE
Bizantinska omleta in druge zgodbe.pdf
ISBN
4489331225454

OPIS

Kratke zgodbe priljubljenega britanskega humorističnega pisatelja (1870–1916) so zabavne, pogosto nekoliko grozljive, včasih poučne, vselej pa polne nepričakovanih zasukov in prežete s pravim angleškim, večinoma črnim humorjem, je v uvodu zapisala mlada prevajalka. Več kot dvajset Sakijevih zgodb, ki večinoma dobronamerno, a včasih cinično razkrivajo zmote in hinavščino britanske meščanske družbe, je spretno prelila v slovenščino Mateja Perpar in tako dopolnila uspešno humorno zbirko ­Harlekin.

Na vzdušje pomembno vpliva tudi eros. Ljudje so namreč spolno neizživeti in to jih razkraja.

Darko Hederih Pisateljica, ki se je uveljavila z odličnimi poučnimi slikanicami (Šola ni zame!, Ponoči nikoli ne veš, Ah, ti zdravniki!), se v tej zbirki predstavlja z izborom štiriindvajsetih zgodb, ki ... Naslovnica Št.naslova Značnica Naslov Leto Prostih/Vseh; 15664: BABICA pripoveduje (Slovenske ljudske pripovedi) 1996 : 0/0: 9701: BABICA pripoveduje: BABICA pripoveduje ; slove Zgodbe z druge strani sveta. 5 oktobra, 2015; Zgodbe z drugega konca sveta.

POVEZANE KNJIGE