Avatar

Avatar - Klemen Žun | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klemen Žun
DIMENZIJA
7,11 MB
IME DATOTEKE
Avatar.pdf
ISBN
7130805081285

OPIS

Avatar sicer izgleda kot standarden hollywoodski primerek, a kot v svoji knjigi pronicljivo ugotavlja filmski analitik Klemen Žun, je Cameron vnovič negiral običajna pravila, na katerih stoji ameriškega filmska industrija. Avtor to lepo ilustrira skozi razne preglednice in grafe ter z osvetljevanjem dejstev, da si je Cameron za samo produkcijo Avatarja po avtorsko vzel več kot štiri leta, se boril proti temu, da mu izvršni direktorji studia v glavno vlogo niso podtaknili Matta Damona, saj se raje odločil za manj znanega in filmsko čistega Sama Worthingtona ter se kot samozavestni avtor ni zanašal na literarno ali kako drugo predlogo, temveč je tvegal z izvirno idejo. Knjiga, ki kaže, da podreditev in negacija studijskega sistema najbrž še nikoli doslej ni bila tako elegantna .

The film is set in the year 2154 on Pandora, a fictional Earth-like moon in a distant planetary system. Avatar nas popelje v spektakularni svet, kakršnega si ni moč predstavljati. Na njem se prišlek z Zemlje poda na epsko pustolovščino in se nazadnje bori za rešitev tujega sveta, ki je sčasoma postal njegov dom.

Krišna je tako osmi avatar (inkarnacija) Višnuja.Desavatara pa je deset velikih inkarnacij Višnuja. Directed by James Cameron. With Zoe Saldana, Kate Winslet, Vin Diesel, Sigourney Weaver.

POVEZANE KNJIGE