Zakaj spimo

Zakaj spimo - Matthew Walker | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matthew Walker
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Zakaj spimo.pdf
ISBN
2325831620386

OPIS

Ob vsem družbenem in tehnološkem napredku smo še v 21. stoletju le za spoznanje bliže odgovoru na vprašanje, ki človeka muči že vso zgodovino: čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro?Nanj razumljivo in poučno odgovarja vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja dr. Matthew Walker, profesor nevroznanosti in psihologije v Berkeleyju, direktor laboratorija za spanje ter nekdanji profesor psihiatrije na Harvardski univerzi. Ustrezen in dovolj dolg spanec blagodejno vpliva na vse vidike življenja: zdravje in počutje, dober spomin in učenje, ustvarjalnost, dolgoživost, odpornost in moč, imunski sistem, vzdrževanje telesne teže ter prebavo in spolne funkcije. Predvsem pa dokazano zavira ali celo preprečuje najpogostejše tegobe sodobnega časa: srčno-žilna in avtoimunska obolenja, sladkorno bolezen, raka, infarkt in možgansko kap, kronično depresijo, Alzheimerjevo bolezen ter demenco. Posebej zanimiv je pojav sanj, izmerjen s sodobnimi napravami in razčlenjen z vrhunskimi metodami: zakaj in o čem sanjamo, kaj se ponoči dogaja v našem umu in ali interpretacije slavnih psihoanalitikov, kot je Sigmund Freud, sploh še kaj ustrezno pojasnijo? o knjigi v medijih: »Znanstveniki so odkrili revolucionarno novo zdravilo, ki podaljša življenje, krepi spomin in ustvarjalnost, nas naredi privlačnejše in zmanjša željo po hrani. Varuje pred rakom in demenco, odganja prehlad in gripo, znižuje tveganje za srčni napad in kap, da sladkorne bolezni niti ne omenjamo. Po njem se boste počutili tudi srečnejši, manj depresivni in manj tesnobni. Vas zanima?Opis ne govori o kakšni čudežni novi tinkturi ali vsemogočni tableti. Govori o spanju. Takšnem dobrem, globokem in mirnem spanju. Ki traja celo noč, približno osem ur, brez prekinitev in drugih motenj. Da bi bili vsako noč deležni kar največjega odmerka tega odličnega zdravila, se držite naslednjih nasvetov iz knjige Zakaj spimo, dr. Matthewa Walkerja, profesorja nevroznanosti in psihologije z Berkeleyja.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Težave s spanjem so postale globalna epidemija. Zaradi pomanjkanja kakovostnega spanja je ogroženo zdravje že skoraj 45 odstotkov ljudi.

stoletju le za spoznanje bliže odgovoru na vprašanje, ki človeka muči že vso zgodovino: čemu spimo in za kaj natanko je spanje dobro? Knjiga Zakaj spimo vam bo pomagala bolje (za)spati Če si želite živeti ustvarjalno, sproščeno in zdravo, poskrbeti za kvaliteto svojega življenja, se morate najprej osvoboditi slabe vesti zaradi tega, ker spite vsak dan 8 ur in ne zgolj 5 ur, kot se hvali večina okoli vas. Zato izberite in preberite knjigo Zakaj spimo. Zakaj in kako spimo? Piše: Kvarkadabra - Takoj po izidu je knjiga Zakaj spimo, ki jo je napisal profesor nevroznanosti in psihologije na Univerzi Kalifornije v Berkeleyju dr.

POVEZANE KNJIGE