Tolminsko sirarstvo

Tolminsko sirarstvo - Vojko Žagar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vojko Žagar
DIMENZIJA
3,24 MB
IME DATOTEKE
Tolminsko sirarstvo.pdf
ISBN
3106506195026

OPIS

V knjigi Vojko Žagar podrobneje opisuje dolgo zgodovino sirarstva na Tolminskem in tudi na širšem območju, vse do Furlanije, kamor so pastirje nekoč vabile planine. Ob tem se dotakne prelomnih dogodkov za njegov razvoj, kot je leto 1874, ko je tolminskim sirarjem s strokovnimi nasveti priskočil na pomoč švicarski sirarski mojster Tomaž Hitz, knjiga pa odgovori tudi na vprašanje, kdaj in kako je nastal sir Tolminc.

Vojko Žagar. 20,00 ... Vabljeni na predstavitev knjige Tolminsko sirarstvo - tisočletna kultura.

Razumeti je treba, da je bil patriarhov donos nižji od donosa gastaldije, saj je vendar tudi najemnik računal z dohodki od najemnine sebi v prid. prevesila na stran cenovnega ovrednotenja, izraženega v denarju. Tolmin (izgovorjava (pomoč·info)) je mesto v Republiki Sloveniji in sedež istoimenske občine.

POVEZANE KNJIGE