Svet kot volja in predstava

Svet kot volja in predstava - Arthur Schopenhauer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arthur Schopenhauer
DIMENZIJA
4,67 MB
IME DATOTEKE
Svet kot volja in predstava.pdf
ISBN
9198558192708

OPIS

Svet kot volja in predstava je delo, ki prinaša eno najizvirnejših zastavitev zgodovine filozofije nasploh, posebej še v smislu etike in izjemno pomembne, morda ključne navezave na indijski upanišadski nauk, vedanto in proti koncu tudi budizem. Svet kot volja in predstava želi biti popolna obravnava bistva sveta, ki ga je moč strniti v sintagmo "svet je samozavedanje Volje". Zagotovo gre za eno najpomembnejših in najbolj znanih knjig evropske filozofije, ki je dolgo čakala na slovenski prevod. Tega je zdaj opravil Alfred Leskovec, pri grških in latinskih nevedkih je sodelovala Nada Marija Grošelj, obsežno spremno besedo pa je napisal Lenart Škof.

29,38 ... Glasba je morda v tem delu še najbolj polna Schopenhauerjevih idej, posebno tistih, ki jih je Wagner črpal iz dela Svet kot volja in predstava. Morda bi bilo vredno poudariti prav misel, da je Svet samozavedanje Volje, kar pa je spravljalo tudi Nietzscheja ob pamet. Počasna plovba, Oktober, Slovo od filozofije, Doma, Pred uporabo pretresi, Traktoristi so največji filozofi, Pozni avgust, Terezija, Copati za hojo po Kitajski, Luže, Sanjska knjiga II, Od žajfnice proti melodrami, Ameriški pesniki prihajajo v Ljubljano, Napolnjenost z besedami, Skoraj žetev, Žalost vedno bo, Popoldanska sanjska pesem, Idealni ameriški lasje, Sanjska knjiga I ... hauerjevo glavno delo Svet kot volja in predstava.

Vsaka, še tako vsakdanja stvar je lahko trenutek za igro, trenutek, v katerem otrok pobegne v svoj svojevrsten svet ... Arthur Schopenhauer, filozof 19-tega stoletja, avtor dela Svet kot volja in predstava, je zapisal: »Vsaka resnica mora skozi tri stopnje. Najprej se ji posmehujejo, potem ji divje nasprotujejo, nato pa jo sprejmejo kot samo po sebi umevno. Avtor znamenitega dela Svet kot volja in predstava je umrl leta 1860 doma v Frankfurtu, predvidevajo da zaradi srčnega napada.

POVEZANE KNJIGE