Slovenska knjiga včeraj in jutri

Slovenska knjiga včeraj in jutri - Andrej Blatnik, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Blatnik, ... [et al.]
DIMENZIJA
5,52 MB
IME DATOTEKE
Slovenska knjiga včeraj in jutri.pdf
ISBN
9789658269244

OPIS

Zbornik Zgubljeno v prodaji izpred dveh let je razkril sedem raznovrstnih, kompleksnih in jasnih pogledov na položaj slovenske knjige med državo in trgom v tretjem tisočletju. Avtorji besedil (uredniki, profesorji in publicisti) so takrat ugotavljali, da se je v času samostojne Slovenije število izdanih knjižnih naslovov podvojilo, naklade so se razpolovile, zaznali so upad prodaje, močno pa se je povečal obisk v knjižnicah. Sedaj je pred nami Slovenska knjiga včeraj in jutri, pod katero se je podpisalo šest avtorjev in dve avtorici: štirje so svoje takratne poglede na prihodnost slovenske knjige zapisali že v knjigi Zgubljeno v prodaji, pridružujejo pa se jim še štirje novi pronicljivi intelektualci s svojimi prispevki. Majo Breznik, Zdravka Dušo in Manco Košir so zamenjali Meta Grosman, Andreja Milošič, Mitja Čander in Evald Flisar. Koncept zbornika temelji na prehodu od eksplicitnih, na številkah osnovanih podatkih o podpori in financiranju knjige na Slovenskem, k nekoliko bolj sofisticiranim pristopom k problematiki domače knjige, saj se zbornik izteče v mehkejšo linijo s prispevkom pisatelja Flisarja o pisatelju in knjigi v prostoru in času. Ob branju pričujočega zbornika se bodo pred vami izrisali model podpore domači knjigi v zadnjih letih, pozicija slovenskega založništva po prehodu iz socializma v kapitalizem, kontrast med bleščečimi knjižnimi statistikami in turobno univerzitetno infrastrukturo, pomen knjižnega urednika v času globalizacije, posledice povečanega davka na knjige in težave nekomercialnih založb, razvoj bralnih strategij za uspešnejšo literarno socializacijo in položaj knjige v javnem interesu. Knjiga kot medij je doživela izjemno naglo rast z razvojem in s širjenjem izobraževanja v uspešnih razvijajočih se družbah. Zato sta njena razširjenost in uporaba pomembna pokazatelja krepitve in trdnosti družbe znanja. Nekateri odgovori na to, kakšna bo v tem smislu prihodnost Slovenije, vas čakajo tudi v tej knjigi.

Cenik Medijsko središče (logotipi ... V mehurčku v Ljubljani se je slovenska reprezentanca še v četrtek dopoldne pripravljala na preizkusa proti Ukrajini in Madžarski, včeraj pa je postalo jasno, da bo igrala proti Ukrajini in Avstriji. In namesto, da bi bili na delu danes in v ponedeljek, bodo danes in jutri. Artikel Uspeh ima svojo težo s katero se je treba naučiti ravnatiZ besedo spominskimi fotografijami in pismi naključnimi zaznamki risbicami Sophia Loren bralca vodi skozi svoje izjemno razgibano življenje številne padce vzpone trenutke uspeha zmagoslavja sreče a tudi žalosti ponižanja V knjigi predstavi skeč ki ga pripravila kot še zelo mlado dekle o Carlu Pontiju (Ponti bil njen ... 31.01.2018; 19:00 - 20:30; Dvorana društva PEN in SC PEN, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana Vabimo Vas v Dvorano društva DSP in PEN v sredo, 31.

- 2007: 6: 0,75 6,00 (190 str.) 0,75 9: 50590209: Zapiski iz noči : o književnosti in drugih rečeh. - 2003: 17: 17,00 17,00 (158 str.) 17,00 Mreža COBISS.net IZUM.

POVEZANE KNJIGE