Poštar pozvoni vedno dvakrat

Poštar pozvoni vedno dvakrat - James M. Cain | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
James M. Cain
DIMENZIJA
10,79 MB
IME DATOTEKE
Poštar pozvoni vedno dvakrat.pdf
ISBN
8833698782379

OPIS

Prenovljen prevod dela Poštar pozvoni vedno dvakrat, ki velja za eno največjih mojstrovin na področju žanrske literature. Ne gre zgolj za klasično kriminalno pripoved, temveč tudi za eksperimentiranje s človeško nravjo. V pripovedi spoznamo Franka Chambersa, klateža, ki se znajde v enem izmed številnih obcestnih lokalov v Kaliforniji. Lastnik mu ponudi delo in ko Frank zagleda njegovo privlačno ženo Coro, se nemudoma odloči, da bo ostal. Zapeljiva Cora v mlademu Franku hitro vidi priložnost, da se reši dolgočasnega življenja in ga zlahka zvabi v svoje mreže. Cain je tako v Poštarju ne le do potankosti izdelal svoj prvoosebni "tabloidni" glas, ampak tudi do konca razvil svojo obsedensko temo o brezobzirnem, čustveno defektnem moškem, ki je iz poželenja do ženske pripravljen prekršiti moralne norme, in o ženski, ki ga je pripravljena k temu spodbuditi, skupni zločin pa ju potem pritira do medsebojnega izdajstva in pogube.

James: Poštar pozvoni vedno dvakrat, 1983 Velja za eno največjih mojstrovin na področju žanrske literature. V pripovedi spoznamo Franka Chambersa, klateža, ki se znajde v enem izmed številnih obcestnih lokalov v Kaliforniji.

Ta zdaj pa niti hvala, niti se ne oglasi, ko pozvoni. Mislim, kar je preveč je pa preveč.

POVEZANE KNJIGE