Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo

Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo - Jorge Bucay | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jorge Bucay
DIMENZIJA
11,94 MB
IME DATOTEKE
Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo.pdf
ISBN
5934836224775

OPIS

»Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra. Kakor to vidim sam, nam oba, vsak po svoje, omogočata vstop v čarobni univerzum – univerzum čustev, ki so najdragocenejša in najkoristnejša orodja na poti, da postanemo boljše in zrelejše osebnosti.« - Jorge Bucay Klasične pravljice so zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih. Bucay nam vsako interpretira po svoje in ponudi še nekaj »alternativnih« interpretacij, s katerimi bomo laže odkrivali mehanizme našega delovanja in našli pot do samospoznanja ter slednjič življenjskega zadovoljstva. Z ekskluzivnim uvodom, napisanim posebej za slovensko izdajo. o knjigi v medijih: »Ste se kdaj vprašali, kakšna so sporočila najbolj priljubljenih klasičnih pravljic za otroke? Kaj ljudje z njimi že stoletja pripovedujemo svojim potomcem? In ali so res namenjene samo njim? »Nikakor ne,« odgovarja argentinski zdravnik Jorge Bucay, eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov. Klasične pravljice so po njegovem zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih. Bucay je o njih napisal celo knjigo, njegove interpretacije zgodb o Pepelki, Grdem račku, Rdeči kapici in drugih znanih zgodb pa so zbrane v knjigi Najlepše pravljice – da se bolje spoznamo.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Jorge Bucay vsako poglavje knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo posveti eni od znanih pravljic: Grdi raček, Pepelka, Leteči slonček, Rdeča kapica, Eros in psiha, Piskač iz Hamelina, Trnuljčica, Zgodba o Adamu in Evi. Jorge Bucay vsako poglavje knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo posveti eni od znanih pravljic: Grdi raček, Pepelka, Leteči slonček, Rdeča kapica, Eros in psiha, Piskač iz Hamelina, Trnuljčica, Zgodba o Adamu in Evi. Po kratkem uvodu, ki predstavi kontekst, njen izvor in avtorje, pravljico zapiše. »Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra.

24,94 € Prelistaj me. Dodaj v košarico Pot sreče.

POVEZANE KNJIGE