Na otoku = Sull´ Isola

Na otoku = Sull´ Isola - Ivan Cankar | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Cankar
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Na otoku = Sull´ Isola.pdf
ISBN
7097826181275

OPIS

Črtice v zbirki Na otoku, ki pri založbi Založništvo tržaškega tiska prvič izhajajo v italijanščini s prevodom izpod peresa Paole Lucchesi, želijo predstaviti drugačnega Cankarja, verjetno manj poznanega tudi med slovenskimi bralci. Gre za izbor črtic iz različnih zbirk, ki jih je Cankar napisal med leti 1899 in 1913, v katerih se odsevajo univerzalni problemi, ki niso značilni samo za okolje, iz katerega izvira pisatelj, temveč tudi, kot pri pravih klasikih, v literarni jezik prenašajo probleme, ki nas pestijo tudi danes, nas, ki nismo nujno vezani na Cankarjev čas in kraje njegovega bivanja. To je moderen avtor, ki po eni strani spominja na Gogolja, Čehova in Kafko, po drugi, kot je podarila avtorica spremne besede Marija Mitrovič, pa je tudi blizu prozi srbskega pisatelja Danila Kiša in njegovi Enciklopediji mrtvih.

I racconti di Sull'isola, tradotti per la prima volta in italiano da Paola Lucchesi e pubblicati da Editoriale Stampa Triestina, presentano un Cankar diverso, sconosciuto forse anche al lettore sloveno. Si tratta di una scelta di ... Kulturno društvo Ivan Trinko vabi na predstavitev dvojezične zbirke črtic Ivana Cankarja "Na otoku-Sull'isola", ki je ob 100-letnici smrti velikana slovenske književnosti izšla pri ZTT.

Ujedno je i najudaljeniji naš otok od regio - na lnog centra - Rijeke. Površinom od 5,8 km² veći je od Suska i Srakana, a ima i veći broj sta no v nika od Unija i od Srakana. Na kraju sam bio osuđen na tri godine robije na Golom otoku, kamo su slali najgore osuđenike.

POVEZANE KNJIGE