Muzej nedolžnosti

Muzej nedolžnosti - Orhan Pamuk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orhan Pamuk
DIMENZIJA
3,62 MB
IME DATOTEKE
Muzej nedolžnosti.pdf
ISBN
5242039326445

OPIS

Kaj je v resnici ljubezen?Pamukov drugi najdaljši in prvi ljubezenski roman se začenja s temi besedami, in sicer nekega spomladanskega dne leta 1975, ko sin premožne istanbulske družine Kemal naleti na daljno revno sorodnico Füsün. Tistega dne se njegovo življenje in njegova tradicionalna prepričanja o ljubezni, strasti, spolnosti, prijateljstvu in družini popolnoma spremenijo in ga odvedejo na viharno pot, prepredeno z razdvojenimi čustvi, s samoobvladovanjem, z notranjimi boji in s trenutki neznanske sreče in prikrite bolečine; na pot, kjer bo deležen prezira visoke družbe in pozornosti Füsünine družine v barakarskem naselju; na pot, ki nas bo seznanila s prepadom med istanbulskim visokim in nižjim družbenim slojem, s slikovito filmsko industrijo, z zabavnimi in bogatimi karakterji knjižnih junakov; na pot, ki ji bo Kemal kljub izgubi svoje izvoljenke z ustanovitvijo muzeja njenih osebnih stvari zvest vse do konca svojega življenja.

februar 2019, 24' 36" Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM Maistrova 3, 1000 Ljubljana Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM Maistrova 3, 1000 Ljubljana +386 1 2416 825, [email protected] Info +MSUM Moderna galerija, MG+ Cankarjeva 15, 1000 Ljubljana +386 1 2416 834, [email protected] Info MG+ Vendar pa se njegove napovedi okrog tega, kdaj bo odprl muzej in zbirko razstavil, niso uresničile. Že za frankfurtski knjižni sejem leta 2008 je napovedoval razstavo z naslovom Muzej nedolžnosti, a do nje ni prišlo.

strani: 555. Prevod: Erna Pačnik Prevod: Katja Zakrajšek Zbirka: Sanje.Roman Žanr: družbenokritični roman Narodnost: turška književnost Eden najpomembnejših sodobnih turških pisateljev in tudi Nobelov nagrajenec se v svojem najnovejše prevedenem romanu zelo podrobno loteva obsesivnega ljubezenskega čustva, ob tem pa poda ... Muzej nedolžnosti je pisal prav takrat, ko sva tistega toplega pomladnega dne v času pred Nobelovo nagrado z njegovega balkona skupaj opazovala živahni Bospor.

POVEZANE KNJIGE