K nauku o vsebini in predmetu predstav

K nauku o vsebini in predmetu predstav - Kazimierz Twardowski | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kazimierz Twardowski
DIMENZIJA
11,86 MB
IME DATOTEKE
K nauku o vsebini in predmetu predstav.pdf
ISBN
2763350276027

OPIS

Knjiga je izšla v znameniti Matičini Filozofski knjižnici, ki obsega že širok pregled klasične in novejše evropske filozofije. Kazimierz Twardowski morda ni tako znan avtor kakor njegov vzornik F. Brentano, čigar delo je tudi pred kratkim izšlo pri Matici, je pa zagotovo eden najpomembnejši predstavnikov srednjeevropske filozofije na koncu 19. stoletja. S svojim filozofiranjem je, recimo, spodbudil razvoj Husserlove fenomenologije. Bil je začetnik poljske, logično-pozitivistične filozofske smeri, po vsebinski plati pa se je ustvarjalno veliko ukvarjal s psihologijo. Kazimierz Twardowski deli usodo mnogih velikih mislecev, katerih dela so ostala malo znana samo zato, ker niso živeli v prestolnicah zahodnega sveta in ker so pisali v jeziku, ki ga je poznalo le malo poznavalcev filozofije. Vendar ga je vredno brati in spoznati.

2015 se predavanja pričnejo ob 7.45 uri. Času neprimerna premišljevanja. [Del 2, O koristi in škodi zgodovine za življenje] ...

Strategije med branjem: Učenci: si med branjem beležijo nove, neznane besede, so pozorni na to, ali je in koliko je besedilo usklajeno z njihovimi napovedmi, Naslovnica Št.naslova Značnica Naslov Leto Prostih/Vseh; 9896: GOLOB, Berta : K blagoslovu nesejo veselo : 1994 : 1/1: 9870: LIKAR, Ivan : K maši, prijatelji : 1979 Pri predmetu bomo razvijali nagnjenja in sposobnosti za oblikovanje zavesti o samem sebi, svoji identiteti, svojih ciljih, zmožnostih in mejah. Pridobivali bomo kritični odnos do religijskih in nereligijskih tradicij in ponudb.

POVEZANE KNJIGE