Deček v črtasti pižami

Deček v črtasti pižami - John Boyne | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Boyne
DIMENZIJA
6,69 MB
IME DATOTEKE
Deček v črtasti pižami.pdf
ISBN
6718397176147

OPIS

Po treh romanih za odrasle bralce je irski pisatelj John Boyne ustvaril pripoved za mladino, postavljeno v nacistično Nemčijo v času druge svetovne vojne. Glavni junak, deček Bruno, se s starši in družino preseli iz Berlina, ko njegov oče v bleščeči vojaški uniformi dobi novo službo. Zdaj prebiva v skromnem stanovanju na robu naselja, obdanega z žico, v katerem živijo ljudje v črtastih pižamah. Kljub strogi prepovedi se približa ograji in spozna dečka Shmuela, ki živi na drugi strani. Lepega dne se skozi luknjo pod ograjo splazi na drugo stran. 

Prikazuje, da niso bili le židovski in slovanski otroci žrtve, ampak tudi otroci nemškega rodu. Oni niso bili seznanjeni z dogajanjem v družbi tistega časa, kakor otroci v taboriščih, zato je bilo to njim neznano. Deček v črtasti pižami.

V slovenščino ga je prevedla Andrea Švab. Po knjigi je bil posnet istoimenski film. Boyne, John: Deček v črtasti pižami Leto izida: 2007 Področje: Leposlovje od 10.

POVEZANE KNJIGE