Bretonske skrivnosti

Bretonske skrivnosti - Jean-Luc Bannalec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jean-Luc Bannalec
DIMENZIJA
12,98 MB
IME DATOTEKE
Bretonske skrivnosti.pdf
ISBN
9114023206460

OPIS

Pozno bretonsko poletje v legendarnem Arturjevem gozdu in čudaški znanstveniki v iskanju večne slave ... Gozd Brocéliande s slikovitimi jezeri in gradovi je zadnje preostalo vilinsko kraljestvo – če gre verjeti Bretoncem. Tu se odvijajo neštete legende iz več tisočletij, tudi legenda o kralju Arturju in vitezih okrogle mize. Kateri kraj bi bil prikladnejši za že dolgo načrtovan službeni izlet komisarja Dupina in njegove ekipe v teh pozno poletnih dneh?Toda načrte jim prekriža umorjeni raziskovalec. Komisar Dupin je proti svoji volji imenovan za posebnega preiskovalca v brutalnem primeru, ki že kmalu zahteva nove žrtve. Kaj zbrani znanstveniki vedo o najnovejših izkopavanjih v okolici? Kakšno je njihovo mnenje o načrtih, ki naj bi dele gozda spremenili v doživljajski park? In zakaj vsi tako neomajno molčijo? Zaradi dogodkov je že kmalu zaskrbljena tudi Nolwenn, Dupinova sicer tako neomajna pomočnica – in to zagotovo nekaj pomeni. Skrivnostno, prefinjeno in napeto – v sedmem primeru uspešne serije Jean-Luca Bannaleca komisar Dupin in njegova inšpektorja preiskujejo v osrčju Bretanje.

Bannalec, Jean-Luc. Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Izdaja - 1.

KNJIGA CCCXXV. NEMIRNO MORJE - JEAN LUC BANNALEC (II.) ... Bretonske skrivnosti 148; Bukvar i čitanka 51 Cavazza 155 Čas ptice ubijalke 135; Človek, religija, nasilje in kultura miru 27; Črna kraljica 234; Čudež na Peti aveniji 137; Čudežne pravljice slovenskih pokrajin 229 Darjina skrinjica 72; Darovi nepopolnosti 25; 9 let po razsvetljenju. Posebej pa Vielov tekst odlikuje magični ritem pripovedi, ki na eni strani kot viharno razburkan ocean iz svojih globin prinaša na površje najtemnejše skrivnosti, podvodne demone in zle duhove, ki obsedajo prebivalce meglenih bretonskih obal, in se na drugi razpenja v brezmejna obzorja svobode, svetlobe, domišljije, sanj in občutljivosti ... FILOZOFIJA, PSIHOLOGIJA 1.

POVEZANE KNJIGE