Za življenje sveta

Za življenje sveta - Alexander Schmemann | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alexander Schmemann
DIMENZIJA
5,97 MB
IME DATOTEKE
Za življenje sveta.pdf
ISBN
2218819929299

OPIS

Namen te knjižice je ponižen – spomniti bralce, da je bilo v Kristusu življenje – življenje v vsej svoji polnosti – vrnjeno človeku, da mu je bilo ponovno dano kot zakrament in občestvo, da je postalo evharistija. Njen namen je tudi pokazati, pa čeprav le delno in površno, kakšen je pomen vsega tega za naše poslanstvo v svetu. Zahodni kristjan je navajen razmišljati o zakramentu kot nečem, kar je nasprotje Besede, zato poslanstvo povezuje z Besedo in ne zakramentom. Še več, navajen je, da o zakramentu razmišlja kot o nemara bistvenem in jasno opredeljenem sestavnem delu ali instituciji ali dejanju Cerkve in znotraj nje, pri čemer pa Cerkve same ne vidi kot zakrament Kristusove navzočnosti in delovanja. Zanimajo ga predvsem nekatera zelo 'formalna' vprašanja glede zakramentov, kot so njihovo število, njihova 'veljavnost', postavitev itd. Moj namen je pokazati, da obstaja in je vedno obstajal drugačen pogled, drugačen način obravnave zakramenta, in da je prav ta način lahko ključnega pomena zlasti za celotno pereče vprašanje glede poslanstva, glede našega pričevanja Kristusa v svetu. Osnovno vprašanje se namreč glasi: Priče česa smo? Kaj smo videli in prijeli z rokami? Pri čem smo bili udeleženi in kaj smo obhajali? Kam kličemo ljudi? Kaj jim lahko ponudimo?

Dvanajst pravil za življenje razbija moderne puhle predstave o znanosti, veri in človeški naravi, obenem pa preobraža in ... Življenje na vrhovih sveta. N.L.

Tokrat smo se pred dnevom žena pogovarjali z Zvezdano Mlakar, ki jo trenutno lahko spremljate tudi v šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko. Planet TV Za pomoč ... Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, nam slabša zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi, poudarjajo v Centru za varnejši internet in točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si, ki deluje v okviru ljubljanske fakultete za družbene vede. Gambija ni le naš drugi dom, je dežela, ki ponuja ogromno znanja za življenje.

POVEZANE KNJIGE