Šport

Šport - Zvezdana Majhen | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zvezdana Majhen
DIMENZIJA
12,16 MB
IME DATOTEKE
Šport.pdf
ISBN
3792443704097

OPIS

Šport ima med otrokovim odraščanjem vse večji pomen za njegovo psihično in fizično zdravje – pa tudi njegovo socializacijo, saj je izrazito družbeni pojav! Že malčka seznanjajmo z različnimi športnimi disciplinami, v naravnem in umetnem okolju, ter z vzgledi spodbujajmo njegovo veselje do telesnih dejavnosti. Pojasnimo mu, da je lepo zmagovati, a pomembnejše od zmage je njegovo postopno napredovanje. Otroku dovolimo samostojno presojo in izbor najljubšega športa, saj mu vsak (na svoj način) omogoča razvedrilo, sprostitev, pomiritev in koncentracijo. Vsebina tretje slikanice: MESTNI ŠPORT - PLAVALEC SEM - NEUTRUDNI SANKAČI - SMUČARSKA ŠOLA - NOGOMETNO MOŠTVO - DOLGONOGA KOŠARKARJA - BALETKA BETKA NANIZANKA ZA MODRIJANE, tretja zbirka šestih liričnih slikanic za otroke, razširja in poglablja splošno poučenost o okolju, spodbuja razvoj besednega zaklada in občutljivost za spoznavni, etični in estetski vidik jezika. Bogato ilustrirane pesmice malega modrijana usmerjajo v optimistično doživljanje sveta, k vse bolj tankočutnemu razmišljanju in plemenitenju lastnih izkušenj, odraslim pa ponujajo izhodišče za širši pogovor o posamezni temi. Učinkovitost otrokove literarne socializacije je odvisna od staršev in drugih vzgojiteljev! Izkoristimo priložnost ter mu NANIZANKO ZA MODRIJANE predstavimo že pri 3. letih.

Najnovšie športové správy z celého sveta. Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu je nekaj posebnega za slovenski šport, saj so tekmovalci že v samo nekaj dneh poskrbeli, da je to po številu medalj najuspešnejše prvenstvo v zgodovini zimskih športov. 17.

(SSKJ) Na tej strani najdete kratko predstavitev strukture učnega načrta za predmet šport, za drugo in tretje triletje. V nadaljevanju pa je celoten program predstavljen in mogoče izveš kaj novega. Beseda šport je v SSKJ2 razložena kot »po ustaljenih pravilih izvajana telesna dejavnost za krepitev telesne zmogljivosti, tekmovanje, razvedrilo«.

POVEZANE KNJIGE