Projekt: Nova Gorica

Projekt: Nova Gorica - Tomaž Vuga | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Vuga
DIMENZIJA
8,37 MB
IME DATOTEKE
Projekt: Nova Gorica.pdf
ISBN
4002775174007

OPIS

Bogato ilustrirana knjiga prikazuje razloge za nastanek in razvoj mesta, pa tudi razloge za zaostajanja, celo nazadovanja, predvsem pri uveljavljanju vloge središča v regiji in v slovenskem prostoru. Je osebni pogled avtorja, domačina, ki je v najustvarjalnejšem delu svojega življenja, v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, deloval kot urbanist Nove Gorice. Avtor s pripovedjo sega tudi globlje v preteklost, predvsem zato, da lahko o nekaterih, še vedno aktualnih dilemah o nastanku mesta pove svoje mnenje. Ukvarja pa se predvsem z obdobjem med letoma 1963 in 1982. Gre za čas, ki sovpada z optimističnim in v prihodnost zazrtim obdobjem najhitrejše rasti Nove Gorice. Ne more pa obiti tudi kasnejših dogajanj v mestu, v času ko ni bil neposredno vključen vanje, predvsem takrat, ko je bilo treba prikazati kontinuiteto dogajanj, najbolj značilnih za mesto. Na koncu dodaja še svoje poglede na Novo Gorico, kakršna je danes in kakršna bi lahko bila v prihodnosti. Seveda so njegovi pogledi in vizija podrejeni lastnim predstavam in vzvodom, ki jim pripisuje največjo težo. In seveda brez pričakovanj, da se bodo z njim vsi strinjali.

Zdaj pa bo treba v prihodnjih štirih letih dobro zavihati rokave. PROJEKT D.D. NOVA GORICA Podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Kidričeva ulica 9A, 5000 Nova Gorica.

NOVA GORICA Podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Kidričeva ulica 9A, 5000 Nova Gorica na bizi.si. Iščem dobrega projektanta: Zbrali in preverili smo projektante, ki delajo v kraju Nova Gorica in okolici. Pošljite povpraševanje in zainteresirani projektanti vas bodo kontaktirali za ogled, predračun in ponudbe.

POVEZANE KNJIGE