Nevredna

Nevredna - Madeline Sheehan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Madeline Sheehan
DIMENZIJA
6,80 MB
IME DATOTEKE
Nevredna.pdf
ISBN
8706899135091

OPIS

To ni nežna romantična pripoved, temveč zgodba o ljubezni, ki se rodi med dvema človekoma na robu obupa. Debbie Reynolds in Damon Fox prihajata iz različnih svetov, toda oba hrepenita po nečem globljem. Debbie je pobegnila od doma in je namenjena v bleščeče velemesto New York City. Toda življenje na cesti je vsakodnevna borba – od iskanja hrane in varnih prenočišč do izogibanja neznancem s prav nič častnimi nameni. Debbie ob tem išče smisel obstoja,v katerim vidi le bolečino in nesmisel. Damon 'Pridigar' Fox, podpredsednik motorističnega kluba Srebrni demoni, je pred kratkim odslužil zaporno kazen zaradi nekega nezakonitega klubskega posla. Zavedajoč se, da zapora, če ostane v klubu, bržkone ni videl zadnjič, začne na novo tehtati svoje življenjske odločitve in nenadoma podvomi o vsem, kar je kdaj poznal. Nenadoma si zaželi, da bi se lahko izvil sponam kluba. Ko se njune poti prekrižajo, Debbie in Pridigar drug v drugem najdeta mir, po katerem sta hrepenela. Toda prav kmalu Pridigarja dohiti nekdanje življenje, Debbie pa se v obupani želji, da bi obdržala edinega človeka, ki je bil do nje prijazen, znajde ujeta med smrtonosnimi in mogočnimi silami, o katerih ne ve ničesar.To je Debbiejina in Pridigarjeva zgodba.

Debbie Reynolds in Damon Fox prihajata iz različnih svetov, toda oba hrepenita po nečem globljem. Poznamo odvisnost od čutnih užitkov, ki je nizkotna, surova, pot običajnih ljudi, nevredna in nekoristna; nato pa je še odvisnost od samotrpinčenja, ki je boleče, nevredno in nekoristno. Tathagata (»Popolni«) je realiziral srednjo pot, tako da se je izogibal obeh skrajnosti; ta pot daje vizijo, daje znanje ter vodi do miru, do vpogleda, do razsvetljenja in do nibbane . Dysonftg na Nevredna; Stela na Krhko steklo; Erikson na Konjarjeva hči; Erikson na Vse od predaje; Natalija na Izbrana; Professionalips na Nevredna; Lady Starlight na Vikont, ki me je ljubil; Irena na Gospodar meglice; samo ženska na Čast malopridneža; samo ženska na Hudičevka; Irena na Ponosna srca; nani na Prepovedana ljubezen; Sunburstrxb na Nevredna Dedno nevredna oseba, ki zagreši (velja za Slovenijo): odvzem življenja ali streženje po življenju zapustnika' opustitev preživljanja zapustnika ali dajanja potrebne pomoči zapustniku; dejanja, s katerim kdo zapustniku odvzame svobodo testiranja ali izpolnitve njegove poslednje volje; delacijski razlog Obsojencev na evtanazijo se je v nacističnih krogih prijel zgovoren evfemizem - lebensunwertes Leben, oziroma življenja nevredna življenja.

Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Izdaja - 1. izd.

POVEZANE KNJIGE