Navodila za srečo

Navodila za srečo - Vinko Möderndorfer | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Möderndorfer
DIMENZIJA
9,55 MB
IME DATOTEKE
Navodila za srečo.pdf
ISBN
7643126478521

OPIS

Daljše novele se izmenjujejo s krajšimi, ekspresivnimi zapisi, v vseh zgodbah pa se zapleteno vrtijo človeška razmerja. Nekatere izhajajo iz stvarne psihologije, ki jo bogatijo poetske zastranitve, krajše zgodbe pa so večinoma poetični zapisi travmatičnih izkušenj posameznikov v različnih obdobjih življenja. Vse zgodbe se dotikajo iskanja sreče in odkrivanja razlogov, zakaj se življenje velikokrat ni izšlo, zakaj sreče ne najdemo, zakaj se nam vedno dozdeva, da zgolj tečemo za njo. Protagonisti večine zgodb v tej zbirki so ženske. Ženska kot bitje, ki daje življenje, morda prav zato še posebej občuti vprašanja o smislu kot pomemben del bivanja. Navodila za srečo oklepata pripovedi, ki se sprašujeta o smislu zapisovanja in beleženja zgodb. Prva (Začetek zgodbe) išče resnico o zapisovalcu, ki je skrita v vsaki zgodbi. Resnica je namreč sreča, in to je pomembno sporočilo te knjige. Tudi zgodba, ki zbirko zaokroža (Njegova zgodba), je zgodba o pripovedovalcu in o zapisovanju, kajti pripovedovanje zgodb je največja muka, pa tudi največja sreča. Vinko Möderndorfer (1958) je avtor vrste knjig različnih žanrov in dobitnik vrste slovenskih literarnih nagrad.

opredelitev načina izvajanja, določitev režima vstopanja v prostor in pooblastil za upravljanje sistema, vodenje evidenc o delovanju avdio-video sistema in o izrednih dogodkih); izvajanje posebnih iger na srečo (delovna navodila za delavce v igralnicah in igralnih Zavezanec za davek od iger na srečo je: ... Obračun davka od iger na srečo (DIS) Elektronska oddaja Izpolni/natisni Navodila .

Loterija Slovenije, d.d. Gerbičeva ulica 99 1000 Ljubljana .

POVEZANE KNJIGE